SNS i BIA hoće da izazovu sukobe među narodom: Kreni-promeni uoči protesta i blokada u Beogradu, 10. avgusta 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pokret Kreni-promeni upozorio je danas da Bezbednosno informativna agencija (BIA) i Srpska napredna stranka (SNS) organizovano za interese Rio Tinta imaju zadatak da provociraju sukobe i izazovu podelu među narodom.

Cilj im je da nose ili transparente opozicionih i ekoloških organizacija, kako bi ih kompromitovali, ili da napadaju opozciju i ekološke aktiviste kako bi skrenuli pažnju sa glavnih lobista Rio Tinto Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, tvrdi ta organizacija.

Kreni-promeni konstatuju da je vlast, uprkos svim okupiranim resursima, trenutno nesposobna da organizuje adekvatan kontramiting, čemu je ranije pribegavala.

Vlast nema kapacitete da organizuje dovoljan broj ljudi koje će uceniti, ili će ih za naknadu od 2.000 dinara dovesti na miting. To je bilo vidljivo nakon potpunog fijaska protesta SNS u maju 2023. godine, ističe Kreni promeni, uz ocenu da je trenutno jedino što vlast može da uradi da za 2.000 dinara pošalje sopstvene aktiviste da se na protestima lažno predstavljaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari