SNS: Blokadu Ibarske magistrale organizovala opozicija i doživela fijasko 1Foto: Logo

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Čačku ocenio je danas da je čačanska opozicija organizovala blokadu Ibarske magistrale u Preljini i da je „doživela fijasko“, jer se na blokadi okupio mali broj građana.

„Na politički organizovanoj blokadi Ibarske magistrale, iniciranom od nove-stare koalicije Nove Srbije i Dveri, kao i nekoliki bivših naprednjaka, sada aktivista Jeremićeve stranke, pojavilo se tek nekoliko desetina građana i to mahom iz okolnih opština“, navodi SNS u saopštenju.

Dodaje se da su se zabrinuti građani i „samozvani ekolozi“ povukli sa blokada nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao reč i Skupštini vratio Zakon o eksproprijaciji i inicirao izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

„Ipak manja grupica političkih aktivista nastavlja da teroriše ljude i uskraćuje im pravo na slobodu kretanja. Građani su prepoznali da tzv. ‘protest’ sada vode članovi propalih stranaka, koji samo gledaju kako da iskoriste nedovoljno informisane ljude u nastojanju da uz pomoć ulice ponovo dođu na vlast“, navodi u saopštenju SNS.

Graski odobor SNS-a apelovao je na sve opozicione aktiviste da odustanu od blokada puteva, prestanu „sa besomučnim maltretiranjem učesnika u saobraćaju i omoguće svim građanima slobodu kretanja“, a da svoje političke stavove i programe promovišu na mestima koja su predviđena za političku kampanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari