SNS brani novu direktorku Instituta za javno zdravlje Vojvodine: "Milena Tabaković ima dva greha, ćerka je guvernerke i članica SNS-a" 1foto:R.B.

Gradski odbor SNS-a u Novom Sadu reagovao je na informaciju da je ćerka Jorgovanke Tabaković, dr Milena Tabaković, imenovana za v.d. direktorku Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Oni su se u svom saopštenju obračunali sa opozicionim stranakama koje su danas reagovale na informaciju Danasa da je ćerka guvernerke avanzovala na novu funkciju.

Istakli su da je spin opozicije da je dosadašnji direktor Pokrajinskog zavoda za javno zdravlje posle 13 godina smenjen po političkoj liniji i da na njegovo mesto dolazi nestručna i nesposobna osoba.

„Kažu eksperti iz SSP-a, da SNS-u smeta profesionalizam i stručnost. Tim demagoškim klevetništvom bez argumentacije, želeli su da opravdaju svoj spin da je dosadašnji direktor Pokrajinskog zavoda za javno zdravlje, posle 13 godina na čelu ustanove, smenjen po političkoj liniji i da na njegovo mesto dolazi nestručna i nesposobna osoba. Jer, zaboga, kakva drugo može da bude lekarka, koja ima dva strašna greha – ćerka je Jorgovanke Tabaković, i što je još strašnije, članica je SNS-a“, naveo je SNS.

Kako dodaju, postoji nekoliko logičkih i etičkih problema u iznetim optužbama opozicije.

„Prvo, ako je dosadašnji direktor smenjen po političkoj liniji, ko ga je na to mesto postavljao punih 13 godina? Drugo, tvrdi li SSP da je neko stručnjak samo dok sedi u fotelji, a da njegovi kvaliteti i kapaciteti nestaju s prestankom funkcije? Treće, gde je zapisano da Pokrajinska vlada ne može i ne treba da menja rukovodioce institucija kojima je osnivač, posle više od jedne decenije direktorskog staža? Gde, i u kom zakonu je propisano da je članovima porodice Jorgovanke Tabaković zabranjeno da žive i rade“, ističe SNS.

Uz to, prozivaju lidere opozicije, te dodaju da „ne postoje dokazi da su se Đilas, Marinika i dr Vrsajkov bunili i pisali saopštenja za javnost kada je supruga Bojana Pajtića vedrila i oblačila Kliničkim centrom Vojvodine, smenjivala direktore zdravstvenih ustanova i članove kabineta tadašnjeg gradonačelnika“.

„Postoji sijaset argumenata da SSP bezrezervno veruje da je vrhunac stručnosti i profesionalizma kada Marinika Tepić, preko izmišljenih svetskih prvenstava i olimpijada u nepostojećem sportu, ispumpa milione dinara iz pokrajinskog budžeta. Da je vrhunska kompetencija kad Dragan Đilas do bankrota dovede pola države i sopstvenu stranku“, naglašava SNS.

Podsetimo, sa funkcije v.d. direktora smenjen je dr Vladimir Petrović nakon trinaest godina rukovođenja ovom ustanovom.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari