Na pitanje na koga je ministarka energetike Zorana Mihajlović mislila kada je rekla da jedan od članova Vlade Srbije govori u inostranstvu suprotno državnoj politici, juče nismo dobili odgovor ni od jednog potpredsednika SNS u stranci, ali ni u Vladi Srbije.

Nepoznato je, takođe, ni da li je Mihajlovićeva o tome obavestila premijera i Vladu Srbije, a, kako saznajemo, na sednicama Predsedništva SNS o tome nije bilo reči.

U političkim krugovima se spekuliše da je zapravo reč o ministru prirodnih resursa i rudarstva Milanu Bačeviću, ali, kako Danas saznaje, on je u neformalnim razgovorima u Vladi istakao da se ne oseća prozvanim.

Mihajlovićeva juče u Bukureštu, gde se nalazi s premijerom Ivicom Dačićem, nije htela da navede koji to ministar u inostranstvu ne nastupa u skladu s vladinom politikom, ističući da je mnogo važnije da se ukaže da su ministri u Vladi Srbije dužni da sprovode zvaničnu politiku, šta god lično mislili o nekoj odluci. Ona nije želela ni da obrazlaže svoju izjavu rekavši da joj je namera bila da kaže da su ministri kao „imenovani članovi Vlade dužni da sprovode politiku Vlade, šta god intimno mislili o nekoj odluci“.

Opozicija

Nakon URS, juče je i Demokratska stranka zatražila od Mihajlovićeve i Dačića da kažu koji to ministar radi suprotno interesima Srbije, uz očekivanje da će taj član Vlade biti smenjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari