Naprednjaci kritikovali podelu flašica vode od strane odbornika "Uzinat" 1Foto: Z. S. M.

Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Gornjem Milanovcu ocenio je danas da se akcija grupe građana „UZINAT“ sa podelom flaširane vode građanima pretvorila u „jeftino prikupljanje političkih poena“.

„Pored cisterni koje svakodnevno obezbeđuju pijaću vodu na celoj teritoriji opštine Gornji Milanovac grupa građana je na šačicu podelila 3.600 flašica u najužem centru opštine za ‘krug dvojke’ i opet pokazala svoj stav prema onima koji žive na seoskom području“, navodi se u saopštenju SNS.

Opozicioni odbornici „UZINAT“ kupili su 3.600 flašica vode koje su juče hteli da doniraju predškolskoj ustanovi „Sunce“ u Gornjem Milanovcu, ali je direktorka te ustanove odbila da primi donaciju, pa su je podelili građanima.

Grupa građana je vodu kupila za oko 90.000 dinara njihove ukupne odborničke nadoknade za jul, a vodu su hteli da doniraju jer su u toj opštini od 7. jula restrikcije vode.

„Zahvaljujem se na njihovoj inicijativi, ali ustanova za sada ima dovoljno vode za piće. Sve što je za dobrobit dece ne odbijam nikada, ali mi smo situaciju sa vodom rešili za neki naredni period“, rekla je novinarima direktorka predškolske ustanove Maja Milović.

Odbornici grupe građana „UZINAT“ su 3.600 flašica vode podelili građanima u centru grada i najavili da će i ubuduće odborničke nadoknade donirati u humanitarne svrhe u lokalnoj zajednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari