Kako lokalni SNS moćnik objašnjava zašto odbija da podnese ostavku? 1Goran Cvetanović, foto: Emilija Mladenović

Neću da podnosim ostavku, rekao je 15. septembra predsednik Gradskog odbora SNS Goran Cvetanović, držeći pres konferenciju povodom sednicu Gradskog odbora Srpske napredne stranke na kojoj se razgovaralo o poverenju njemu i njegovom radu.

„Neću ispuniti želju njima koji iznose neistine i obmanjuju narod“ , rekao je Cvetanović i dodao da “ne želi i neće” da ispunjavam hirove i želje opozicije.

On je odbornike Grupe građana “Za Leskovac Zajedno” , koji ga nazivaju “šampion korupcije” pozvao da dokažu da je umešan u bilo koju koruptivnu radnju.

Ko je sve tražio ostavku?

„Pošto me nazivaju šampionom korupcije, a mediji to rado ponovaljaju, za njih je naziv šampioni obmane i laži. E ti šampioni obmane i laži žele preko ulice da ostvare svoje ciljeve”, rekao je Cvetanović i optužio ih da samo “žele da ostvare materijalnu korist za sebe.

”Započeli su akciju juna meseca, želeli su da prikupe potpise trećine odbornika, a nisu dobili ni podršku njihovih partnera Narodnog pokreta Srbije, SRCE, POKS, DS, SSP, Dveri, Zavetnici pa su krenuli sa narodnom inicijativom za zakazivanje sednice Skupštine gde bi se razmatrala smena gradonačelnika. Moji saradnici i ja nismo reagovali želeći da ne sputavmo njihovu akciju i da pokažu svoj kvalitet, znanje, poverenje. Da smo se odmah oglasali svi bi pisali da ih bokiramo“, rekao je Cvetanović.

Kako lokalni SNS moćnik objašnjava zašto odbija da podnese ostavku? 2
Foto: JuGmedia

Od vrata do vrata – ne može

Ipak, kaže, problem se javio kada je počela akcija skupljanja potpisa od vrata do vrata i da je to bio povod da se predstavnici lokalne samuprave oglase.

„Nakon prijave velikog broja građana da im na kućne adrese dolaze nepoznata lica održali su konferenciju za novinare da bi upoznali građane i članove opozicije sa legalnim i legitimnim radom“ rekao je Cvetanović.

Cvetanović je rekao i da “oni 100 dana sakupljaju i imaju ispod 4.000 potpisa“.

Na pitanje da prokomentariše izjavu jednog od odbornika Grupe građana “Svi za jednog, jedan za sve” kako sumnjaju da je formiranje te grupe, koju je predvodio Aleksandar Rangelov bio projekta za uzimanje glasova opoziciji, Cvetanović je rekao da on nije razgovarao sa Rangelovim i da ga je viđao “samo kad je donosio neke poklone i sklikao se”.

Na pitanje da li se viđao sa nekim drugim ko je bio iza te grupe, nije precizno odgovorio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari