SNS hoće da se obaveže da neće zloupotrebljavati javne resurse

Danas imao uvid u izborne predloge naprednjaka predočene na FPN-u

Ostavite komentar


  1. Sve ovo je indirektno priznanje SNS da je do sada upravo tp radio. Procenili su da su toliko ojacali uticaj na glasace, kako materijalni, tako i medijski da mogu da „popuste“. Naravno, gledace da u praksi to bas ne budetako kako su obecali. Jedini izlaz je dolazak ovlascenog izaslanika EU kod Vucica sa zahtevima protesta 1 od 5 miliona. Sve to da stavi u propise, a realizaciju bi pratila EU. Pitanje je da li jos ima vremena da se vratimo u „normalu“!

    1. Znaci ako su priznali da su tako pobedjivali na izborima onda ni jedni izbori nisu bili legalni?

  2. Ukoliko opozicija ne prihvati ovo svima ce biti jasno da je bojkot tu da bi se sakrila sramota koliko glasaca nemaju.

  3. SNS nudi najbolje izborne uslove do sada.Ali mislim da je opozicija vec odlucila da bojkotuje da bi izbegla duel sa SNS.

    1. Nudi izborne uslove??? Da li ste vi sendvičari normalni? Izgleda da ne. U demokratiji se ne nude izborni uslovi, nego se to podrazumeva da je za sve jednako i nigde se predsednik države ne pojavljuje kao nosilac liste, osim u Severnoj Koreji i Srbiji.

    2. Kakvo je ovo opšte ludilo i bizarnost zadesilo naše društvo, i kako je moguće da smo postali potpuno imuni na ove neverovatne apsurde,svu tu izopačenost,
      nenormalnost i podmuklost koju nam servira umno poremećeni diktator i njegova besprizorna,
      odnarođena i razularena kamarila!!!??? Olako smo dozvolili bez ikakvog otpora prihvatili da nam je potpuno normalna činjenica kako od njihove milosti i dobre volje zavisi regularnost izbora i elementarno poštovanje zakona i Ustava!!! Pa to je kao da pregovaraš sa razbojnikom da ne orobi banku, pa ga pritom još i moliš da to ne uradi. Ovo je ludilo iz kojeg ne vidim izlaz bez veoma ozbiljnih i teških posledica po naše degenerisano društvo. A možda i ne zaslužujemo da opstanemo kao narod i država?Možda su to kategorije koje zavređuju bolja,prosvećenija,
      hrabrija, moralnija i pošteniji društva nego što je naše?

  4. Ali, SNS i „da se obaveže“ u istoj rečenici!! Posle sedam godina totalne uzurpacije države? Podsetimo, to su „ljudi“ koji glasaju na zvonce, kupuju nacionalne medije od našeg poreza i gase mikrofon opoziciji. Kakvi crni pregovori sa mafjom? Kako iko ozbiljan uopšte može sa tom „strankom“ da sedne za isti sto?

  5. Spremni da obećaju -apsolutno nespremni da realizuju.Uostalom, ko će i na koji naćin da im dokaže da oni nešto krše?
    Iz dana u dan spinuju i lažu sa svih nacionalnih televizija i 2 javna servisa, o blatoidima koje po subvencionisanim cenama uvaljuju nepismenom narodu / ja ne prihvatam da pismena osoba očekuje da se informiše iz tabloida / da ne govorim.
    Nema izbora sa okupiranim televizijama jer ti mediji određuju rezultat glasanja…

  6. ako se obavezuje vladajuća većina da neće biti zloupotrebe javnih resursa zar to nije priznanje da ih je do sada bilo a tvrdilo se suprotno ? : )
    doktori , zakon o tome već postoji ,ali ga niste primenjivali , tj. niste želeli i svesno ste zloupotrebljavali iste

    1. Tačno tako, i ova dopuna zakona o javnim preduzećima kako bi se sprečio pritisak na zaposlene je priznanje da su upravo to godinama radili, zbog čega po padu sa vlasti moraju biti linearno pohapšeni. Ovo je samo kupovina vremena, pokušaj da se smire tenzije i makar PSG izvuče na izbore, naravno da se u praksi ništa neće primeniti.

    2. Narode Sns je kristalna mafija sa mafijom niko posten nije pregovarao vec ultimatum da napuste vlast….I lustracija.

  7. Ovi su ludaci potpuni. Ekstremisti mogu da skupljaju narod po ulici ,ali SNS ne može da održi mitinge, pa da li ste vi ljudi normalni. Ovo je sramota šta rade pojedinci.

  8. Oni su dosadašnjim zloupotrebama otišli sto godina ispred opozicije tako da sad 6 meseci pred izbore mogu i da odmaraju

  9. Dakle, SNS priznaje da je zloupotrebljavala javne resurse, da je manipulisala biračkim spiskom i da je vršila pritisak na zaposlene u javnim preduzećima!

    Da li je moguće da se neko zadovolji time što će oni izjaviti da neće više to raditi?? Da li je moguće da posle ovoga niko ne padne sa funkcije i završi u zatvoru?! Da li je moguće da smo mi toliko glupi? Da li je moguće da moderatori Danas-a obrišu i ovaj moj komentar?

  10. Da ima i trunke takve namere, iskrene želje za boljitkom, imalo političkog (i svakog drugog) poštenja … SNS bi prestao da zloupotrebljava medije (PINK, RTS, Studio B, …). Sama činjenica da to nastavljaju da rade, punom parom, govori o još jednoj obmani. Da ne govorim o zloupotrebi državnih resursa za samoreklamiranje i (konstantnu) kampanju. Jedino bi žestok pritisak sa zapada (EU, SAD) i pretnja sankcijama prema glavešinama SNS (i kamarile, naravno) mogao dovesti do nekakvih, manjih, pomaka. O pravim, poštenim, „ustupcima“, odnosno, dovođenja zemlje u normalno stanje je nemoguća misija za ovakvu, kriminogenu, vlast. Jednostavno, ne možete od pljačkaša očekivati da čuvaju banku, u njihovoj prirodi je da kradu, ruše i još mnogo štošta gore.

    1. Zapad i EU ce podrzati sve aktivnosti SNS-a kako bi dobili izbore. Jos uvek nisu ispostovali obecano i bice na vlasti dok to ne zavrse. A ne mogu jos dugo da ofuhovlace.

  11. Super, hajde odmah od veceras, gostovanje opozicionih politicara prvo na RTS pa onds na svim drugim televizijama. Moze Zeljko Mitrovic da voli Vucica o da ga glasa ali on koristi drzavni resurs a to je frekvencija. Nazalost, nista od toga nece se desiti jer je vreme pokazalo da Vucic jedno prica a drugo radi

  12. Zasto samo tokom izborne kampanje? Treba da prestane sa lazima, uzurpacijom i zloupotrebama stalno, a ne samo pred izbore. Medjutim i to bi bilo samo jos jedno lazno obecanje.

  13. Kupili onolike medije I sad oce regularne izbore. Isto ko kad „kontroverzni“ biznismen prica o svojim poslovima: „Nistae ne pitaj kako sam zaradio prvi milion, a ove poslove sad cu ti sve objasnim“.

  14. Pa Vučić i ekipa su do sada toliko zloupotrebili naših resursa da mogu da pauziraju sledećih pet godina.

  15. Iz svega ovoga SNS se obavezala samo da sredi biracke spiskove i da nece biti zloupotrebe javnih resursa i funkcionerske kampanje u radno vreme. Skupstinski odbor i izvor 3 nedostajuca clana nece znaciti nista jer ce clanovi SNS i SPS sve to da obesmisle. Zahtev je bio smena postojecih koji su radili za SNS a ne nezavisno i objektivno. Ne pominju uredjivacku politiku RTS! Medije ne daju a to je osnovni uslov. Provera da li smo glasali po zahtevu glasaca su jos jedna farsa koju ce sigurno iskoristiti penzioneri i gradjani koji ne izlaze na izbore ili mladi koji su otisli u inostranstvo. Tu ce verovatno biti potrebno da se licno dodje i proveri da li je glasac glasao sto nei iz straha a drugi iz lenjosti ili nezainteresovanosti nece iskoristiti. Sve sto su ponudili u praksi ce obesmisliti i onda iskoristiti za jos jedan obracun sa opozicijom i narodom koji je vise protiv SNS nego sto je za opoziciju. Bojkot je jedini izlaz i ne treba vise davati vucicu alibi i legitimitetza sve lose sto radi. Da li ce EU da prihvati njegovu vlast? Naravno da hoce kao sto na diktaturu koju sprovodi gleda pokroviteljski. Ali to ne znaci da mi treba da se saglasimo sa njima i odustanemo od normalne demokratske i pravne drzave kao sto je EU pod vucicevim rezimom i to samo zbog priznanja Kosova.

  16. Nećemo više, mame mi mile! Reče Vožd. I ode na TV Pink da nas ubedi kako je sve ružičasto, i da će još ružičastije biti!!!

  17. U redu, SNS će da se „obaveže“ da neće zlouputrebljavati javne.reurse.
    (Što je jasno priznanje da ih sada bahato i nemilice zloupotrebljava jer da ih ne zloupotrebljava, ne bi ni bilo potrebe da se „obavezuje“ da više neće, zar ne?)
    Mene zanima koje će biti sankcije za SNS (ako ih uopšte bude, a neće) u slučaju (vrlo izvesnom) da SNS ne poštuje preuzetu „obavezu“?
    I ko je taj što će suvereno presuđivati da li SNS poštuje ili ne poštuje preuzetu „obavezu“? Aleksandar Vučić?
    Hvala SNS-u na časnoj reči da više neće zloupotrebljavati resurse, ali bar što se mene tiče, moraće da budu mnoooooogo, mnoooooogo ubedljiviji. A dotad -> BOJKOT!

  18. Nije moje da se mešam ali…
    Jeste li vi njih naterali da kažu „majke mi“.
    Jer ako niste, džaba vam sve.

    1. Ne treba da kazu „majke mi“ vec treba da se zakunu u svoju akademsku cestitost i svoje doktorate!

    2. Po mom dosadašnjem dugogodišnjem iskustvu, možete potpuno da verujete nekom, samo ako naglasi “majke mi mile”, nikako drugačije…

  19. Da li su njihova obećanja sigurnija da će ih održati od toga s obzirom da za njih ni ustav ni zakoni ne znace ništa.Ovo je samo pokušaj da se obmane i EU.

  20. Ovo je mrtvo slovo na papiru.SNS ovih dana već kreće u izbornu kampanju, iako izbori nisu ni raspisani..A o ponašanju medija je iluzorno i govoriti. Na RTSu i dalje u emisije zovu zamo predstavnike vlasti, iako u pregovorima učestvuju dve strane. Za pravilo da se čuje i druga strana oni još nisu čuli

  21. Pokušavaju da preveslaju opoziciju,i time dobiju legitimitet,kako u skupštini,tako i u vezi priznavanja Kosova i Metohije,zato ne nasedajte na ovu laž.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.