SNS: Jankoviću smeta himna

Ostavite komentar


  1. Ajde bar vi iz Danasa smanjite malo cenzuru. Pre 2 sata sam poslao komentar, ne znam u čemu je problem.

    Jasno je da se SNS potpuno pogubio u svojoj osionosti. Trebalo bi da znaju da nije bitno da li oni i njihov vođa imaju nešto protiv ovoga ili onoga, već da li je nešto u skladu sa zakonom ili nije. Bar "najbolji student prava" od Hrista naovamo to treba da zna.

  2. "Политичке странке – пише у члану 5. Устава Републике Србије – не могу непосредно вршити власт нити је потчинити себи" тако ни СНС не може потчинити јавне ресурсе својим потребама, зато што је на власти, нити може заварати јавност тиме што, уместо одговора о коришћењу јавних ресурса, тј. хора РТС-а, ради своје прославе, напада оне који су указали на не дозвољено понашање политичке странке на власти као и руководства Јавног медијског сервиса.

  3. "Napad je najbolja odbrana" pogotovo kada nisu u pravu. Pitanje je bilo po kom osnovu hor RTS-a peva na stranackoj proslavi. Ako i ima neke osnove molim javni servis da objavi koliko je to naplaceno i ko je dogovorio tu tezgu iz RTS-a. A to SNS-ovo oko himne je cist spin i to los. Po meni nije zasluzio pisac iz SNS-a ni sokic a sendvic neka zaboravi.

  4. Mizerni SNS spin "majstori", jeftinim "patriotskim" trikovima i forama (kao i onaj oslikan voz spremljen za put na Kosovo) konstantno pokušavaju da Sašu Jankovića i PSG provlače kroz sopstveno blato.

  5. Pesma Bože pravde je opasna, politički nekorekna i uvredljiva značajnom procentu građana Srbije. 1. Ja lično u boga ne verujem i nije mi prijatno da čujem kukumavčenje tipa "bože spasi", mogu misliti kako je građanima kojima imaju neku drugu predstavu o bogu i ne pripadaju "svetosavskoj svetskoj eliti". 2. Nacionalistički, osvajački deo te pesme u kome se peva o "srpskim zemljama" je politički nekorektan i opasan. 3. Malo ljudi u Srbiji zna zato što nema ko da im kaže da se kompletna srpska slobodoumna elita druge polovine XIX veka sprdala rečima himne koje je, dupeuvlakački, kao rođendanski pokon Milanu Obrenoviću, napisao Jovan Đorđević, podržavajući bolesne imperijalističke ambicije dvora Obrenovića.

  6. Iznenađen sam "količinom" cenzure koju srećem u Danasu! Izgleda da ni ovde kritika SNS-a nije dozvoljena. U tom slučaju slanje komentara gubi smisao (jer ih ne objavljujete).
    Elem, mislio sam da je PSG u razvoju i da njihov uticaj nije (još uvek) dovoljno jak, te da će tek kod sledećih izbora moći da zadaju ozbiljan udarac ovoj kriminalnoj vlasti. Kad ono, SNS me demantuje. Toliko panično i ostrašćeno napadaju sve što PSG uradi da mi bude nadu u skoriji pad mafije, prvo u Bgd a onda i u Srbiji.

  7. Voleo sam himnu "Hej Sloveni", ali "Bože pravde" ništa u meni ne pobuđuje, draža mi je "Oda radosti".

  8. Jako, jako je lepo sto SNS daje sebi za pravo da donosi odluke sta treba da radi tzv. "Javni servis". Odavno nisu ovako otvoreno pojasnili svoj stav da je sve to "njihovo".

  9. U tekstu himne "Bože pravde" (integralni tekst), 15 puta se spominje srpski narod, srpski rod, a u Srbiji imamo 2,5 miliona građana koji nisu Srbi: Mađari, Albanci, Muslimani itd. To nije u redu!! Srbiji ne priliči takva uskonacionalna himna!!!

  10. Pridružio bi se nekolicini čitalaca-komentatora u vezi uočljive pojave, u poslednje vreme, koja karakteriše neobjavljivanje komentara u našem "Danas"-u. I sam sam juče poslao komentar na ovu vest, deklarisao se kao apolitična i partijski nesvrstana osoba kojoj je zasmetao ovako ogavni, nepristojni, veoma niski, drski,……. način obraćanja u ovom saopštenju, ma ko da ga je pisao, naglasivši da se to odnosi na sve sadašnje i buduće autore ovakvih pisanija i, uopšte, protiv bilo koga. Ne razumem zašto moj komentar nije ugledao svetlost dana. Neko je, gore, pomenuo da se ovakvim pristupom gubi smisao i poenta mogućnosti komentarisanja na ovom uvaženom portalu. Naglašavam da sam veliki pobornik i poštovalac "Pravila komentarisanja" i uvek se strogo pridržavam istih. Molim naš omiljeni list "Danas" da ovo uvaži i prihvati kao moj gest sa dobrim namerama. I, na kraju, molim vas ostanite onaj "Danas" koji uvek bio svoj i samo svoj.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.