Srpska napredna stranka još nije raspravljala o imenima onih koji bi bili na čelu prinudne uprave u Beogradu, pa ni o Nebojši Čoviću i Goranu Vesiću kao mogućim kandidatima, rekla je potpredsednica SNS Zorana Mihajlović komentarišući navode medija da su Vesić i Čović viđeni za ulazak u privremeno Gradsko veće.


„Poznajem i jednog i drugog, ali o upravljanju Beogradom i o tome ko će ga voditi, u tom smislu, o imenima nismo razgovarali“, rekla je Mihajlovićeva. Ona je najavila da će to biti objavljeno na posebnoj konferenciji za novinare čija će tema biti Beograd. „Zadatak SNS je da Beograd funkcioniše bolje, a to je ono čemu mi kao stranka težimo“, zaključila je ona.

Član Predsedništva DS Vladimir Todorić tvrdi da oni koji su u Skupštini grada imali većinu da sruše gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa sada nemaju većinu da postave svoje ljudi. Todorić je na konferenciji za novinare rekao i da isti ti nemaju plan kako da vode Grad u narednom periodu i da će zato pokušati da nekim iznenađujućim predlogom „uposle medije“.

„Sada će verovatno da pokušaju isto kao sa Lazarom Krstićem ili Sašom Radulovićem da izvade iz šešira neko iznenađujuće ime misleći da mediji neće imati bogzna šta da napišu o tome“, rekao je Todorić.

DS smatra da je prevashodni cilj beogradskog odbora SNS i lidera SPS Ivice Dačića bio da sruše Đilasa, oko čega su im se poklopili interesi. „Da je onima koji su rušili gradonačelnika stalo kako će izgledati Grad koji je uspešno vođen pet godina, sigurno bi imali ideju ko će biti novi gradonačelnik onog dana kada su ga rušili“, smatra Todorić, koji je pozvao stranke koje su bile protiv Đilasa da preuzmu odgovornost za svoje političke izbore i politiku.

Smenjeni gradonačelnik Dragan Đilas trenutno je u tehničkom mandatu koji može da traje do 25. oktobra. Nakon toga, zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Alimpić obaveštava Vladu Srbije da nema većine za izbor novog gradonačelnika i da je Gradsko veće „palo“, čime su se stekli uslovi za uvođenje prinudne uprave. Nakon toga Vlada poziva predstavnike svih odborničkih grupa u Skupštini grada da predlože po jednu osobu za privremeni organ od kojih se bira njih petoro. Međutim, Vlada ne mora da u privremeni organ izabere predložene ljude, već one koje ona smatra pogodnim.

Tišina

Medijske spekulacije nisu za Danas želeli da komentarišu ni Goran Vesić ni Nebojša Čović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari