SNS Novi Sad: "Sve maske su pale, opoziciju ne interesuje dobrobit građana" 1Foto: Danas/A. L.

„Sve maske su pale. Ako je i bilo neke sumnje, danas je postalo očigledno da opoziciju ne interesuje dobrobit građana“, poručuje gradski odbor Srpske napredne stranke, povodom dešavanja na današnjoj sednici Skupštine grada Novog Sada.

U Skupštini Novog Sada traje i redovna sednica koju su sazvali odbornici vladajuće većine i vanredna koju je zakazala opozicija, sa samo jednom tačkom dnevnog reda – vodosnabdevanje u Novom Sadu.

Vanredna je trebalo da se održi pre redovne, ali su odbornici vladajuće većine došli ranije i zauzeli svoja mesta, pa su se njihove kolege iz opozicije poređale ispred govornice, dok je Maja Mrnuštik iz LSV-Vojvođani, kao predsedavajuća vanredne sednice stala pored predsedavajuće redovne sednice Dine Vučinić.

I jedna i druga od jutros vode dve sednice u isto vreme.

„Namernom opstrukcijom i blokadom rada Skupštine grada Novog Sada, oni sprečavaju usvajanje izuzetno važnih odluka za građane Novog Sada, i time pokazuju da ih ne interesuje opšta dobrobit, već samo mali, lični interes, da dobiju svojih pet minuta slave na nekoj tajkunskoj televiziji“, poručuju u SNS-u.

Kako navode, na dnevnom redu su usvajanje rebalansa budžeta grada, uvećanog za 5,1 milijardi dinara, donošenje odluke o dodeli stanova za 32 novosadske porodice, izveštaj o realizaciji budžeta za prvih šest meseci, i druge odluke.

„I umesto da raspravljaju o tome, o temama koje su važne za napredak grada i poboljšanje uslova života svih Novosađana, oni se bave temama koje su nastale na osnovu lažnih afera, i koje su odavno imale svoj epilog, jer je dokazano da je opozicija iznosila neistine i obmanjivala građane“, dodaje se u saopštenju.

Kažu i da su nasiljem pokazali da politika opozicije ne počiva na demokratskim načelima, te da žele da se čuje samo njihov glas.

„I dokle god budu vodili takvu politiku nastaviće da gube izbore, jer Novosađani vrlo lako mogu da zaključe ko se bori za budućnost Novog Sada, veće plate, bolje ulice, škole i vrtiće, ko radi u njihovom interesu, a ko nasilnim putem želi da suspenduje volju građana“, zaključuju novosadski naprednjaci.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari