SNS obeležila stranačku slavu Svetu Petku (FOTO) 1Foto: Vojin Radovanović

Stranačke prostorije Srpske napredne stranke na Novom Beogradu bile su danas mesto proslave stranačke slave Svete Petke.

Funkcionere i simpatizere SNS, kao i goste iz drugih partija dočekivao je vidno raspoloženi poslanik Vladimir Orlić, domaćin slave.

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić, čiji je ulazak u salu bio propraćen aplauzom, došao je u društvu predsednika Pokreta Snaga Srbije Bogoljuba Karića.

Aplauzom su svog predsednika pozdravili između ostalih i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, v.d. direktor Pošta Srbije Zoran Đorđević, gradonačelnik Novog Sada, poslanici Marko Atlagić, Lav Grigorije Pajkić i Luka Kebara.

Karić nije bio jedini prisutni političar koji nije deo SNS-a, već su među gostima bili i predsednik Pokreta socijalista i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i Žarko Obradović, zamenik predsednika SPS.

Primetno je bilo odsustvo ministra odbrane Nebojše Stefanovića, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Turskoj.

Stefanović nije bio tu, ali jesu potpredsednik SNS Aleksandar Šapić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, poslanik Dragoljub Acković, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, savetnik ministra policije Vulina advokat Svetozar Vujačić, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, i drugi.

Domaćin Orlić održao je zdravicu u kojoj je naglasio da će SNS nastaviti da sprovodi politiku predsednika Vučića koju građani podržavaju, te da je u periodu od prošlogodišnje slave do danas bilo „vreme velikih i teških promena za ceo svet, a za nas ovde vreme velike i zahtevne borbe“, u kojoj su „stupali sa velikom voljom, punog srca, bez rezerve i bez kalkulisanja, kako nas je svojim primerom naučio i uputio naš predsednik Aleksandar Vučić“.

Nisu se povlačili ni pred „najopasnijim kriminalcima, ni pred najbogatijim i najbahatijim tajkunima i onima koji su spremni da njihovom novcu služe, koji su pokazali da im baš ništa sveto nije“, naveo je Orlić uz već standardnu naprednjaku poruku da „predaje nema“.

Orlić je poželeo i da slavu sa ponosom dočekaju i dogodine, kao što su to činili prethodnih 13 godina, kako je naveo, sve brojniji i sve složniji, očito zanemarujući sve vidljiviji i otvoreniji sukob na relaciji Stefanović – Vučić, u kom učestvuju brojni funkcioneri SNS.

Nakon zdravice i lomljenja slavskog kolača nekolicina simpatizera SNS je poželelo da se fotografiše sa premijerkom Anom Brnabić, što je ona i učinila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari