SNS osudio napad na Torbicu 1Foto: Printscreen/youtube

Srpska napredna stranka osudila je danas, kako je navela, brutalni, kukavički, fizički napad u Kosovskoj Mitrovici na narodnog poslanika u Skupštini Srbije Bojana Torbicu.

Srpska napredna stranka smatra da je svaki vid nasilja u društvu neprihvatljiv i cilj nam je da Srbija bude civilizovana država u kojoj će svaki građanin, na celoj njenoj teritoriji, biti zaštićen i slobodan, saopštila je SNS. Torbicu, koji je poslanik Pokreta socijalista u Skupštini Srbije, napali su nepoznati napadači, maskirani fantomkama, u sredu uveče, oko 20 i 40. u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Šef operative Kosovske policije za region sever Željko Bojić rekao je da se automobil novosadskih registracija zaustavio u blizini motela „Beli dvor“ i da su iz njega izašle dve maskirane osobe koje su napale Torbicu.

I predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković osudila je fizički napad na poslanika Narodne skupštine Bojana Torbicu, kao nedopustiv i sramotan.

„Svaki oblik nasilja je neprihvatljiv i sa nasiljem ne sme biti kompromisa, posebno kada je usmereno protiv izabranih predstavnika građana, onih koji govore u njihovo ime“, poručila je Gojković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari