SNS osudio zabranu odigravanja meča između Crvene zvezde i Trepče 1Miloš Vučević (Foto: Grad Novi Sad)

Funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) osudili su danas zabranu odigrvanja meča Kupa Srbije između fudbalskih klubova Trepče i Crvene zvezde koji je trebao da se odigra danas na Kosovu.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Miloš Vučević upitao je kosovske vlasti da li misle da su „velika sila ako udaraju zabrane na hleb i mleko za srpsku decu, lekove za bolesne i postavljaju rampe za sportiste“.

„Ali, nećete uspeti da nas ponizite. Kao što niste uspeli nikad do sada, iako nekada nismo imali dovoljno vode da ugasimo požare koje ste palili. Nećete uspeti da nas oterate sa naše zemlje, kao što ni sada na izborima niste uspeli da razbijete Srpsku listu, da razjedinite Srbe koji su, na kraju, razbili vas na izborima“, naveo je Vučević u svojoj pisnaoj izjavi.

Milenko Jovanov, takođe potpredsednik Glavnog odbora SNS, kazao je da su kosovske vlasti poslale specijalce sa dugim cevima na sportiste, fudbalere Crvene zvezde, koji su, uz saglasnost, kako je rekao, FIFA i UEFA, krenuli na utakmicu.

„Njima je i sport, koji je za civilizovan svet most medju ljudima i narodima, povod da pošalju svoje teroriste presvučene u policijske uniforme da prave incidente i maltretiraju igrače, samo zato što igraju za Crvenu zvezdu, koja je srpski klub“, naveo je Jovanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari