SNS podelila uputstvo pristalicama za skandiranje Vučiću 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Pristalice SNS koje će se danas okupiti na mitingu podrške Aleksandru Vučiću, u 11 časova, ispred Skupštine Srbije, kako bi prisustvovali njegovoj inauguraciji, dobili su uputstvo za ponašanje.

U uputstvu do kojeg je Danas došao piše: „U trenutku kada predsednik stranke, Aleksandar Vučić, počinje sa govorom počinje razvijanje velike zastave Srbije. Prilikom razvijanja zastave i dok je zastava razvijena traje skandiranje – ‘Srbija, Srbija…’

Skandiranje traje oko 3 do 4 minuta, u trenutku kada se zastava skuplja maše se zastavicama uz skandiranje – ‘Pobeda, pobeda…’

Nakon toga, Aleksandar Vučić, započinje svoj govor.

Miting podrške i protest protiv Aleksandra Vučića održava se danas istovremeno na platou ispred Skupštine Srbije. 7 zahteva i protest Protiv diktature pozvali su građane, nevladine organizacije, sindikate i ostale organizacije da se im se priključe na demonstracijama protiv čina inauguracije novoizabranog predsednika. Za razliku od Protiv diktature koji je pozvao i stranke i poslanike Skupštine Srbije da im se priključe na ulici, 7 zahteva nije takav poziv uputio, smatrajući da su one odgovorne zbog načina na koji aktuelna vlast upravlja društvom.

Kako je Danas saznao, na mitingu podrške Aleksandru Vučiću, očekuje se najmanje deset hiljada ljudi koji će doći iz cele Srbije, u organizaciji SNS. Opozicione stranke upozoravaju da vladajuća priprema haos i nerede na ulicama, dok SNS upozorava da upravo opozicione stranke pripremaju scenario sličan takozvanom makedonskom proleću.

Okupljanje demonstranata protiv vlasti počinje u deset časova ispred parlamenta, a naprednjaka sat vremena kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari