SNS reagovao na potez opozicionih odbornika u Čačku 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Gornjem Milanovcu ocenio je danas da su opozicioni odbornici održavanjem otvorene sednice skupštine ispred zgrade opštine „pokušali da izvrgnu ruglu najviši zakonodavni organ u toj opštini“.

Sednica je oružana sinoć, sa jednom tačkom dnevnog reda „Kolaps u vodosnadbevanju opštine“, a prisustvovalo je nekoliko desetina građana.

„Naravno da im to nije uspelo niti će ikada ikome takva budalaština uspeti. Sva važna pitanja se raspravljaju i odluke donose na sednicama koje zakaže predsednik Skupštine Gornjeg Milanovca po zakonskom osnovu“, navodi se u saopštenju SNS.

SNS dodaje da je oko 30 ljudi koji su prisustvovali otvorenoj sednici skupštine moglo da čuje „gomilu neistina, nebuloznih pitanja i uvreda od govornika upućenih predsedniku opštine Dejanu Kovaćeviću i aktuelnoj vlasti“.

SNS ističe da su lokalna izvorišta vode zbog visokih temperatura presušila i da je to „ključni“ razlog nestašice vode u Gornjem Milanovcu.

Odbornici Grupe građana (GG) „UZINAT – Ne izdajemo lokal – dr Tatajana Milošević“, koalicije „Biram bolji Milanovac – DS, Sindikat Sloga, PSG“ i GG „Dr Dragica Topalović – Zajedno do pobede“, na otvorenoj sednici skupštine su ocenili da je „sramota što lokalna vlast za 12 godina vladavine nije obezbedila vodu za Gornji Milanovac“.

GG „UZINAT“ je dva puta tražila od predsednika skupštine opštine Lazara Nikolića da sazove vanrednu sednicu skupštine zbog problema sa vodosnabdevanjem, ali je on to odbio.

U Gornjem Milanovcu su od 7. avgusta uvedene restrikcije vode koje traju po nekoliko sati, a opštinska vlast je pre tri dana proglasila vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine zbog nedostatka vode za piće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari