Srpska napredna stranka osvojila je najviše glasova na parlamentarnim izborima 16. marta u skoro svim gradovima Srbije. Izdvajaju se Surdulica, gde je najviše glasova otišlo socijalistima, Bosilegrad – gde se najviše glasalo za DSS, kao i Tutin i Sjenica, gde je „pobedu“ odnela SDA.


Naprednjaci su bili ubedljivi u Subotici, Vranju, Gornjem Milanovcu, Prijepolju, Čačku, Pirotskom, Kolubarskom, Zlatiborskom i Pomoravskom okrugu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Užicu, Šapcu, Boru, Negotinu, Majdanpeku i Kruševcu.

U Subotici je lista koju predvodi SNS osvojila 33 odsto glasova, drugi je bio SVM sa 29 odsto, a treći je blok NDS-LSV sa 10 odsto glasova Subotičana. Gradska izborna komisija Kragujevca saopštila je da je koalicija predvođena SNS osvojila 50,4 odsto glasova, URS 12,3 odsto, a koalicija oko SPS 10,2 odsto. Ubedljiva pobeda naprednjaka zabeležena je i u Užicu, gde su osvojili 52,8 odsto glasova, a sledi SPS-PUPS-JS sa 12,4 i DS sa 6,4 odsto. Naprednjačka koalicija dobila je najviše glasova i u ostalim mestima Zlatiborskog okruga. I u Šapcu je koalicija sa SNS ostvarila ubedljivu pobedu sa 52,8 odsto glasova, koalicija oko SPS ima 13,3 odsto, a koalicija NDS dobila je 12 odsto glasova.

Na jugu Srbije, u opštini Surdulica, lista koalicije oko SPS, koju je predvodio Novica Tončev, osvojila je 50,3 odsto glasova, dok je SNS pripalo 37,5 odsto. Ovo je jedina od ukupno sedam opština Pčinjskog okruga, do sada tradicionalnom uporištu SPS, gde su Dačićevi uspeli do dobiju više glasova od naprednjaka. Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev izjavio je da je tu najviše glasova dobila DSS – 54 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari