Socijaldemokratska stranka (SDS): RTS je stranački servis SNS 1Foto: Logo

Socijaldemokratska stranka (SDS) najavila je da će jučerašnju epizodu emisije dijaloga vlasti i opozicije na RTS dostaviti evropskim institucijama i njenim predstavnicima kao „najflagrantniji dokaz katastrofalne medijske situacije u Srbiji pod Vučićevom vlašću“.

Emisija u kojoj su gostovali predstavnik SDS Miloš Кovačević i predstavnik Srpske napredne stranke (SNS) Dejan Кesar predstavlja vrhunac urušavanja svih novinarskih standarda i ogoljava do kraja činjenicu da je javni servis svih građana pretvoren u stranački servis SNS, ocenjuje u saopštenju u SDS.

Ta stranka je ukazala da u emisiji, u kojoj je trebalo da sagovornici suoče svoje stavove o odnosima u regionu, predstavniku njihove stranke nije dozvoljeno da odgovori ni na jedno pitanje, da je predstavnik SNS bez ikakve intervencije voditeljke Dragane Ignjić govorio u isto vreme, kako se nijedan odgovor ne bi mogao čuti, a da je voditeljka prekidala svaki pokušaj Miloša Кovačevića da odgovori na pitanje, što su nazvali neskrivenom i nedopustivom političkom kolaboracijom predstavnika SNS i voditeljke RTS Dragane Ignjić i „krađom izbora pre izbora“.

Rukovodstvo RTS i direktora Dragana Bujoševića SDS je pozvala da se javno odrede prema ponašanju voditeljke Dragane Ignjić i prema tome da li rukovodstvo RTS stoji iza te emisije kao prihvatljive forme dijaloga i novinarskih standarda.

„Nakon ove emisije nastavićemo još snažnije našu borbu za oslobađanje RTS svim raspoloživim sredstvima. Tu borbu ćemo nastaviti i kroz učešće u nadzornim telima i u studijima RTS odazivajući se i dalje na svaki poziv, jer se ovaj problem ne može rešiti bežanjem, već borbom na svim frontovima“, poručuju iz SDS, uz ocenu da “ čak i ovakvim emisijima istina dolazi do građana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari