Socijaldemokratska stranka: Zašto je MUP tek sada reagovalo ako snimak bahate vožnje Uroša Panića datira iz 2020. godine? 1Foto: Instagram/mupsrbije

Socijaldemokratska stranka upitala je danas zašto je Ministarstvo unutrašnjih poslova tek sada reagovalo ako snimak bahate vožnje Uroša Panića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, datira iz 2020. godine.

„U saopštenju MUP se tvrdi da je te 2020. godine počinilac kažnjen za bahatu vožnju. Međutim, ako je to istina, zašto mu je policija onda tek pre nekoliko dana zaplenila automobil, što je MUP javno i objavio“, pita se SDS u saopštenju.

Kako se navodi, tim saopštenjem MUP je demantovao sebe, jer je nemoguće da jedan dan policija zapleni automobil zbog bahate vožnje, a da nakon nekoliko dana tvrdi da se ta vožnja desila pre nekoliko godina i da je vozač već kažnjen.

„Tražimo od MUP da objavi dokaz o tome kada je automobil prvi put registrovan, zbog sumnje da se radi o automobilu čija je prva registracija je novijeg datuma od datuma koji MUP navodi kao vreme kada je policija reagovala 2020. godine“, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se postavlja pitanje da li je ovo jedini put da je policija reagovala, budući da Panić redovno godinama objavljuje snimke poput ovog.

„Nedopustivo je da naša javnost godinama svedoči bahaćenju Vučićevog kumčeta, koji pri tome ismeva i vređa policiju. Još više je nedopustivo da policija ovakvim saopštenjima vređa i ismeva samu sebe i sve poštene policajce koji imaju hrabrosti da i u ovakvim okolnostima časno obavljaju svoj posao“, ističe SDS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari