Socijalisti i demokrate u EP: Ne otvarati nova poglavlja sa Srbijom pre obnove demokratije

Ostavite komentar


    1. OVA OPOZICIJA BI MOLILA ZAJEDNO SA MILOGORCIMA I USTASAMA DA NATO ALIJANSA BOMBARDUJE SRBIJU DA BI DOSLI NA VLAST. TRAZE OD EU DA STOPIRA POGLAVLJA I NEPRIMI SRBIJU U EU ZATO STO SU DEMOKRATSKI IZBORI USPELI. PA TO SU STVARNO ZLOCINCI I LJOTICEVCI, E NEDAJ BOZE DA IKADA POBEDE TE BEDE NA IZBORIMA.

      1. Draganče, brzo nazad u osnovnu školu, ostaces doveka nepismen

      2. Molim redakciju da objasni zasto objavljuje komentare botova pisane iskljucivo velikim slovims??
        Drugo,ne znam sta zelite da dokazete objavljivanjem svega i svacega,pa svakom iole normalnom je jasno da zivimo u evropskoj Severnoj Koreji.Pa u mojoj selendri su juce „nepobedivi“ sns lopovi placali glas 2000 dinara,a tako je nilo sirom Srbije.

          1. Boki, to se zove „bugarski voz“ i široko je rasprostranjeno po selima Srbije i Vojvodine, a koristi ga SNS. Što se tiče dugačkog nosa trebalo bi da obratiš pažnju na svog gospodara Acu i zamisliš se nad time.

        1. Đole u mom mestu su posle 18h kad su videli da je izlaznost slaba sa spiskovima u rukama obilazili one koji nisu izašli na izbore uz ozbiljne pretnje.

  1. Vuciceva Srbija nema mesta u EU. Treba sve pregovore i pomoc suspendirati.

    1. De mi reci cija je to Srbija imala mjesta u EU.Kreni od Djindzica pa do Vucica,a mozes i posle Vucica da prognoziras..Da dodam da ovi pre Vucica su sve rasprodali i unistili nebili se dodvorili EU od vojske pa do ekonomije i svi su bili izvarani od te iste unije..Ovaj Vucic je barem vrati snagu i moral vojsci,iscupao zemlju iz bankrota i postavio je koliko toliko na stabilnije noge..Do juce u Srbiji te je bilo stid reci da si Srbin,a kamoli izvan Srbije,danas to vise nije tako i da ne nabraja vise ,a ima ih previse pozitivnih stari,daleko vise nego negativnih..

      1. Koko sad svakog normalnog Srbina je sramota reći da je Srbin svagde u svetu jer smo najsličniji Severnoj Koreji. Živimo u modernoj robovlasničkoj državi gde zaposlenje možeš dobiti samo sa članskom kartom Vučićeve partije, ali i to zaposlenje je na određeno vreme da u koliko nisi poslušan svakog trenutka možeš popiti otkaz.Opameti se čoveče i gledaj svojim očima i razmišljaj svojim mozgom.

        1. Tako je već 20 godina, nije to samo do Vučića. Potrebne su nove snage ali ih ne vidim. I ovi koji glume bojkot su problematični jer se najviše plašim osoba koje nikada ne priznaju da su bilo šta pogrešile. Pa poluge vladanja, sa sve botovima, SNS je preuzeo od DS. Samo ih iskarikirao do kraja… To je strašno. Da bar hoće da kažu ok pogrešili smo tu i tu, ali ne, po njima je SNS došao na vlast jer narod nije shvatio njihovu veličinu 2012. Strašno!!! Pa i strategije razvoja SNS je drpila od DS, sa sve autoputevima… Treba nama nešto novo…

    2. Koliko vidim, ta Vučićeva Srbija je prišla bliže EU, nego što je „demokratska Srbija“ mogla i da sanja. Uostalom, imate vi i vaše probleme, ne morate da brinete za nas. Nisam Vučićevac i gotivim vas Hrvate, ali borili ste se za svoju državu (kamo sreće da je moglo bez borbe) i uživajte u njoj, a naa pustite da rešavamo svoje probleme.

      1. Koloko „naprdnjaka“ danas cita , Danas. Samo citajte!! Muci vas nesto gadno…

  2. „uslovi nisu bili dovoljni da glavni deo opozicije učestvuje na izborima“

    Voleo bih da mi Tanja Fajon objasni na osnovu čega uporno iznosi ovu tvrdnju koja nije zasnovana ni na kakvim faktima. Koja od stranaka ili pokreta, koji su bojkotovali ove izbore je do sada bila ni bilo kojim izborima (osim Dveri) da bi tu tvrdnju podržala? Koliko glasova i procenata te predstavnika u Parlamentu su imale Dveri a znamo da su za nekoliko glasova prošli cenzus? To što su oni sami sebe proglasili za jedinu i pravu opoziciju nije dovoljno i dobija težinu tek kada se to pokaže na izborima.

    1. Vi nikako da razumete. Pa to što Srbija nema opoziciju je prvi i pravi pokazatelj da u njoj vlada autokratija. Zato imate situaciju da za vladajuću stranku nije glasalo 70% glasača, a ona će imati skoro 80% mesta u parlamentu.

    2. Ljubiša tebi izgleda treba psihijatar da ti objasni šta evropski parlamentarci govore.

  3. Svakako nam javite kada budete spremni za tu ‘obnovu’ i povlacenje onoga koji je sprecava, a koga vi slepacki podtzavate, …

  4. E ako njima smeta kako smo gladali – baš nas briga!
    Koja je e-mail adresa veštačke unije?

    1. Dimče ako tako razmišljaš pravac Sevrna Koreja, ja u takvoj državi sa ovakvim diktatorom ne želim da živim.

  5. Zasto se vi bavite srbijom. Pustite nas da nestanemo kako mi zelimo. Nas buducnost ne zanima, mi gradimo bolju prosĺost.

  6. Pošto je moguće da će Eu autori ocena i izjava u ovom tekstu pročitati i komentare, vredi da im se pošalje odgovor da vide šta mi mislimo, a i da vide da dobro uočavamo šta oni rade, kojim se prljavim radnjama bave.

    Kao što vidimo Hrvati i Slovenci nam opet (i dalje) kroje kapu. Pokvarene radnje tek slede, Možemo to očekivati.

    Ovi što traže da se Srbija maltretira treba da znaju da mi imamo sledeće gledanje i argumente o izborima:

    1. Narod je sa političke pozornice izbrisao islužene i potrošene političare i politike – Radikali, delovi DS-a, DJB, Živković, Čanak, Jovanović, Šešelj, itd, itd. Izbrisani su zauvek.
    Ovo je kvalitetan i odličan rezultat izbora. On je, naravno, ako oni to baš žele da čuju, i duboko demokratski rezultat izbora.

    2. Slično bi prošli, vrlo verovatno, i ovi koji su tobože bojkotovali izbore. I oni spadaju u grupu potrošenih političara.

    3. Izbor Šapića je odličan rezultat izbora. On pokazuje da ako se ima program i korektan nastup da se poverenje stiče i nagradjuje. To je i poziv novim igračima da spremaju kvalitetne programe. Uspeh potom sldi.

    4. SNS je izabran kao najmanje loša od ponuda koje su ponudjene. SNS je opomenut da će i on loše proći ako ne ispravi felere koje pravi.

    5. Nema izveštaja da je na izborima bilo teških prekršaja. To kontrolori iz Eu kažu.
    Prema tome, mi mislimo da su izbori bili solidno demokratski. Ja nisma imao problem da izaberem koga hoću.

    Prema tome, „demokratska“ gospodo iz Eu, najmanje što očekujemo od vas je da se držite činjenica i da ne podmećete nekorektne ocene i predloge.
    I vi ste učestvovali u pripremi izbora, pa kažite šta ste to uradili.
    Nas ostavite na miru. Solite pamet po vašim državama.

    PS: A koji je to kvalietet demokratije po vašim državama dobro se pokazao u Koronavirus krizi. Obori Korona vaše demokratije na kolena, nažalost.
    Da je drugačije imali bi šta da naučimo od vas.

    1. Bravo za komentar, u potpunosti se slasem. Uvek pametni za Srbiju osim kada treba pomoc. Nisam bot, birao sam da ne glasam. Ali muka mi vise od velicanja Zapada u komentara. Da se pojavi neka stranka ciji je program povlacenje iz pristupanja EU odmah bih glasao. Ispade da je zivot nemoguc ako nisi u EU. Naravno taj vrli zapad bi odmah reagovao raznoraznim uslovljavanjima i pritiscima. Ali to je u redu jer oni su „dobri“. Ako sam pritisnut da biram izmedju dva zla, kako kaze heroj iz jedne knjige – draze mi je da be biram uopste.

  7. Gđa Fajon je izabrana u Evropski parlament na izborima u Sloveniji,a za te izbore je izlaznost u Sloveniji bila 28% .

  8. Gđa Fajon je izabrana u Evropski parlament kao jedna od osam predstavnika Slovenije.Na tim izborima u Sloveniji izlaznost slovenaca je bila 28%.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.