"Država je direktno odgovorna za bezbednost Sofije Todorović": Marko Jakšić osudio pretnje Narodnih patrola organizatorki festivala "Mirdita" 1foto: Printscreen/YouTube/KoSSev

Aktivista i pravnik iz Kosovske Mitrovice Marko Jakšić poručio je na mreži „Iks“ da je država direktno odgovorna za bezbednost programske direktorke Inicijative mladih za ljudska prava, koja organizuje festival „Mirdita“, Sofije Todorović, kojoj je danas osoba koja se predstavila kao kurir donela kutiju s pismom „Narodnih patrola“ u kojoj se nalazila raspolućena životnjska glava.

„Nema jače reklame za festival „Mirëdira, dobar dan“ od ove. Neće se nikada odbraniti Kosovo kretenizmom, ali ovim hoće trenutni režim“, napisao je on.

Jakšić je dodao da to kaže „kao Srbin sa Kosova koji sve vreme traži jedino razumevanje i sigurno ne podržava festival ali se i zgrožava na nešto ovakvo. Država je odgovorna za bezbednost ove devojke“, poručio je on.

Programska direktorka Incijative mladih za ljudska prava Sofija Todorović objavila je na društvenoj mreži „Iks“ fotografiju paketa i pisma koji su stigli nakon što ju je, kako je navela, nepoznata osoba pozvala i predstavila se kao kurir. Kutiju je otvorila policija, navela je Todorović, i u njoj pronašla životinjsku glavu presečenu na pola. Pismo potpisuju Narodne patrole.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari