Uz Šolca, 19. jula u Srbiju dolazi i Maroš Šefčovič, tema – litijum?

Ostavite komentar


  1. Niste dobro došli..ja bih razmislila da li se isplati litijum za Nemačku jer ćete mnogo izgubiti na drugoj strani. Litijum će biti aktuelan još 5 – 10 godina a investicije i ulaganja su preveliki. Za 10 godina će sve ići na hidrogen.

  2. Bravo,
    Naravno da treba da iskoristimo sansu.
    Prestanimo da hejtujemo dobre stvari.
    Neka stručnjaci odlučuju a ne oni koji skupljaju političke poene.

  3. Kad su deljene karte našoj zemlji je dodeljena karta koja nosi usud evropske kolonije, a nama usud robovske radne snage. Tako EU i Nemačka svoju agendu budućnosti grade na našem litijumu, žrtvujući i čerečeći našu zemlju i nas samezarad svog napretka uništavajući životnu sredinu. Ovo pečati našu sudbinu i kraj se već nazire. Zašto Nemačka, kad već ima mnogo litijuma, svoj napredak ne temelji na svom već srpskom litijumu? Zato što je sadanja tehnologija dobijanja istog neisplativa ili ekološki neprihvatljiva za javnost EU-Nemačke.

  4. Mora se razgovarati sa još nekim o uslovima za iskopabanje litijuma. Nekim ko ima više iskustva na ovom polju.

  5. Srbija = novi Kongo mi cemo od litijum da vidimo 0 koristi, i ekološku katastrofu. A vas SNS fasiste što glasate za Vucica i podržavate ga i ovde pišete vaše mlake komentare kako stručnjaci treba da daju svoju reč o tome, bih preselio sve tamo da uživate u tom rudniku! Vaše gazde će kada padnu sa vlasti da odu svi u London i Ameriku, punih džepova naših i vaših para, a vi ćete da živite pored litijumske jalovine! Imate li vi mozga uopšte???? Ili se mozak izdaje za crvenu?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.