Sonja Biserko: Na stolu je ponuda i za Kosovo i za Srbiju koju treba prihvatiti, zapad neće dozvoliti drugi front na Balkanu

Ostavite komentar


  1. Pravi vernici se boje Boga i drze se njegovih zakona.I to ti je sve za zivot.Otrgnite se od teskih grehova i sve ce biti jednostavno i razumljivo.

  2. A ponuda je? Nije bitno šta je ponuda, samo se mora prihvatiti, kaže Sonja Biserko. Zanimljivo! Ili možda Sonja nešto zna što mi ne znamo. Ako zna, zašto nam ne kaže.

  3. Srbija nema privredu, vecu su to ino komapnije uglavnom sa zapada, rusi i kinezi. Zar mislite da ce zapad sam sebi da udari sankcije, da svoj proizvod izradjen jeftinom radnom snagom u Srbiji, ne moze iz nje izvesti vani. Tesko. Rusija je nesto drugo i to je mnogo veca stvar koju pospesuju, tj diktiraju ameri. Mi smo mali da bi bili toliko znacajni.

  4. Pa Srbija zna šta hoće kada je u pitanju Kosmet: Pokrajina u sastavu Srbije, a Albancima autonomija, ili Zajednica Albanskih Opština, ako im je to draže. Srbija da toj ZAO priključi i naselja sa većinskim albanskim stanovništvom u Preševskoj dolini, da se učlani u NATO i od Zapada da traži da joj se garantuje teritorijalni integritet, a Republici Srpskoj postojanje.

  5. Oni su ih priznali, ne vidim razlog zasto bi ista ocekivali od nas. Mi ih ne priznajemo borimo se pravnim sredstvima i to je to. Niko ne zeli rat.

  6. Zašto se onda verski poglavari ne boje boga, već slave ratne zločince i mafijaše.

  7. Donekle je u pravu, sad neko ordenje davati Putinu je nepotrebna provokacija.
    Plan za Kosovo je s druge strane još neuravnotežen. Najbolje rješenje je razmjena teritorije po principu svako može da živi gdje mu je želja. To je inače najbolji plan u svakom trenutku kada se iznova crtaju državne granice.

  8. Zašto niko ne ponudi Albancima na Kosovu i Metohiji „zajednicu albanskih opština“ i reintegraciju u pravni okvir međunarodno priznate države i članice UN?

  9. Ako Biserko kaže da misli da je nešto dobro za Srbiju – Srbija treba da uradi totalno kontra od toga.

  10. Ako ne prihvarimo da priznamo da nam je drago što su nam oteli deo zemlje, razorili je i zatrovali uranijumom, onda će oni na popravni. Moraće sve to ponovo i još malo jače i efikasnije. Tome se raduješ, za to navijaš?

  11. Mislio sam da ova gospodja Biserko stoji na strani „dobra“ a ne „zla“.Zašto je Rusija na pogrešnom putu?
    Koje su to vrednosti Zapada?

  12. A nudi nam se isto što i Makedoncima za promenu imena, možda nešto jednog dana?

  13. Nije minut već sekund do 12, da se konačno probudimo iz sna u kome smo od 1989. Istine radi, na kratko smo se probudili u periodu od 2 godine Đinđićeve vlade – odlučne prozapadne politike.

  14. gospodjo biserko, da li vi zastupate interese drzave srbije ili takozvnog zapada…?

  15. Republika Kosovo je stvarnost i nepobitna činjenica.Vi u Srbiji se možete lagati i ubjeđivati do sudnjeg dana.
    Jedino vam preostaju gusle.

  16. Stavovi dotične su u Srbiji odavno poznati, neoliberalna, anglosaksonska plaćena lobistkinja. Nesvesna globalnih političkih i ekonomskih promena.

  17. Pitanje Kosova treba resavati dogovorom dveju strana bez icijih predloga.Od Rusije pod hitno se distancirati.Ili javno se staviti na stranu Rusije,’ocu kaki-necu kaki je mizerno i dojadilo svima,kako u Srbiji tako i izvan Srbije.

  18. Ko sta tebe pita. Ko si ti da odlucujes o srpskom narodu. Treba sprovesti referendum u Srbiji i pitati gradjane jesu li za ili protiv ulaska u EU i isto to pitati za sankcije Rusiji pa sta narod kaže.

  19. Ponuda je toliko dobra za srpsku stranu da je morala biti propraćena pretnjom sankcijama. Pa od kada to uz dobre ponude ide pretnja?

  20. Samo jedno pitanje, obzirom da je sagovornica ekspert iz domena prava. Da li svaka drzava ima pravo na svoj integritet i suverenitet, da li je pravedno ucenama i pretnjama ih terati da odlucuju protiv svog interesa?

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.