Sotirovski tražila da joj se isplati neiskorišćeni odmor i biće joj isplaćen: Opozicija njen potez naziva bahatim 1Dragana Sotirovski: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Bivša gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski 12. avgusta podnela je zahtev za naknadu štete zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora. Odbor za administrativna pitanja odlučio je da joj se u skladu sa zakonom odmor isplati. Odbor je doneo i rešenje o naknadi plate u trajanju od tri meseca bivšoj zamenici gradonačelnice Dušici Davidović kojoj, kao i svakom funkcioneru, prema Zakonu o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave to sleduje.

Prema Zakonu o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave svaki funkcioner po prestanku funkcije ima pravo na naknadu plate u trajanju od tri meseca, u visini plate koju je imao u vreme prestanka funkcije. Na taj zakon se pozvala i Dušica Davidović, bivša zamenica gradonačelnice Sotirovski, a što joj je Odbor za administrativna pitanja grada Niš odobrio.

Takođe, u Zakonu piše da se ta naknada može produžiti do tri meseca ukoliko u tom vremenu funkcioner stiče pravo na penziju, a Davidović je juna ove godine stekla to pravo i mogla bi da naplati još više, pižu Južne vesti.

Dragana Sotirovski, bivša gradonačelnica Niša podnela je zahtev za isplatu neiskorišćenog godišnjeg odmora, a koji joj je Odbor za administrativna pitanja u skladu sa zakonom i odobrio.

Međutim, Sotirovski nije odgovorila na pitanje novinara zašto nije iskoristila odmor i koliko joj je dana još ostalo.

Narodni poslanik i opozicioni odbornik Đorđe Stanković njen potez naziva „bahatim“ i kaže da je „besramno da ona zahteva da joj građani nadoknade štetu“.

„Pa ona bolje da je bila četiri godine na odmoru, manju bi štetu gradu napravila. Sramota je što je uopšte došlo dotle da ona traži to, bez obzira što joj sleduje, poenta je sramnost. Iskreno se nadam da ova odšteta znači da je sad završila političku karijeru“, kaže Đorđe Stanković.

On smatra da je Sotirovski u prethodne četiri godine „uništila Niš“ i kaže da šteta koju je ona napravila Gradu ne može da se nadoknadi.

Zahtev za naknadu štete zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora slali su i bivši član Gradskog veća zadužen za finansije Predrag Stojanović i bivša većnica za obrazovanje Marija Ranđelović. Kao i Dragani Sotirovski, Odbor za administrativna pitanja doneo je rešenje da im se neiskorišćeni odmor isplati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari