Spor oko (ne)izlaska na izbore

Nesuglasice u Pokretu za odbranu Kosova i Metohije

Ostavite komentar


  1. Jedno društvo i naše ponašanje proizvod su kulturne matrice. Uspešne države izgrađene su na obrascima višecentričnih društava (dvor, plemići, crkva i gradovi) i građanskog individualnog determinizma sa težištem na kritičkom mišljenju, učenju na greškama, argumetovanom dijalogu, toleranciji, intelektualnom poštenju, evoluciji institucija, poštovanju pravila, stnadarda i procedura. Bez građanskog morala nema nauke ni struka. Već 1000. godina na Zapadu struke – su struke; licence su čuvati te struke, izdaju ih stručnjaci te struke a ne političari. Uprkos brojnim ratovima te su se države uvek veoma brzo oporavljale i dalje uspešno razvijale. Kako? Baš tako što su čak i u svim tim ratovima struke i dalje ostale struke – aristokratama, ratnicima i politčarima – nije padalo na pamet – da se mešaju u izdavanju licenci struka. To je ta bitna razlika između građanskih društava (otkuda ta njihova uspešnost) i neuspešnih despotskih država, gde sve tokove u društvu – pa i izdavanje stručnih licenci (vertikalnu prohodnost) – sprovodi “ despotska mašina“ (pa su istoričari Kovići i & – to su oni koji nisu čuli da je Srbija oko 700 g tavorila u despotskim društvima (vizantiska, osmanka, komunistička – faza)!

  2. Ovaj neokonunista je u duhu svoje ideologije resio da se sam popne na presto Metle posto je Jovanovic suvise uctiv i kao lider bled. Uz to ne klanja se njegovom velicanstvu Šešelju i eto ti pozicionog rada u opozicionoj stranci.
    A, Jovanovic koji zudi za odgovornoscu treba da zna da Vucic laze non-stop. I da je prevario i vece stihove od njega.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.