SPP: Novi Pazar hoće promene 1foto: BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ/Kabinet ministra zaduzenog za ravnomerni regionalni razvoj/Zoran Lazarević)

Stranka pravde i pomirenja (SPP) u Novom Pazaru održala je predizborni skup za predstojeće lokalne izbore.

Na skupu pod sloganom „Pobeda je promena“, predsednik partije Usame Zukorlić rekao je da je pred tom strankom budućnost, „mi napredujemo, a oni silaze“.

– Ovaj grad više ne želi da čeka, hoće promene. Borićemo se sve dok Pazar, Sjenica i Tutin i Sandžak ne očistimo od kriminala i korupcije – poručio je Zukorlić.

Kandidat za gradonačelnika Novog Pazara i ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj, Edin Đerlek, naglasio je da je rad SPP „isključivo usmeren na dobrobit čoveka, ma koje on vere i nacije bio“.

Rekao je da je kao ministar obišao sve kontinente i celu Srbiju, da je njegovo ministarstvo sufinansiralo 91 projekat u celoj državi i pobrojao najvažnije projekte.

-Najviše sredstava, trećinu budžeta, izdvojili smo za Sandžak i njegove opštine. Ono što javnost manje zna, od svih sandžačkih opština, Novi Pazar je dobio najviše sredstava. Kada me pitaju šta je sa projektima, kažem im da je to pitanje za vlast u Novom Pazaru – istakao je Đerlek i dodao da u ovom gradu „nijedan projekat nije završen i nije čudo što javnost ne zna šta je uradio ministar Edin Đerlek za Novi Pazar“.

Ocenio je da Novopazarci žive „u najtežim i najnehumanijim uslovima, u kojima može da živi jedan čovek“.

– Kada zađete van centra, koji je toliko našminkan, videćete da nema ni „e“ od evropskog Novog Pazara. Vreme je za promene i pobedu – rekao je svojim pristalicama Đerlek.

Lista SPP, za lokalne izbore u Novom Pazaru, na glasačkom listiću biće pod brojem 3. Za gradske odbornike kandidovali su 47 svojih članova, onoliko koliko broji lokalna skupština.

Ova partija je, u prethodnim sazivima, bila u opoziciji. U poslednjem mandatu imali su 11 odborničkih mandata, ali nakon smrti lidera partije muftije Muamera Zukorlića, odbornički klub i stranku napustila su dvojica članova. Jedan od njih je Edin Zećirović, koji će sa novoformiranom političkom grupacijom, Građanski pokret Sandžaka (GPS), učestvovati na gradskim izborima 17. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari