(FOTO) Ko je sve došao Dačićevim socijalistima na proslavu, na kojoj se obratio Vučić? 1foto: Vojin Radovanović

Premijer Srbije Miloš Vučević, predsednica Skupštine Ana Brnabić, kao i brojni ministri pristigli su na prijem povodom 34 godine od nastanka Socijalističke partije Srbije. Njih je u Sava centru dočekalo rukovodstvo socijalista, na čelu s predsednikom partije i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

Zvanice u sali Sava centra, brendiranoj u boje SPS-a i slogana „34 godine verni Srbiji“ dočekivali su i Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović, Predrag Marković, Đorđe Milićević, Branko Ružić i Novica Tončev.

Osim predstavnika Srpske napredne stranke, došli su i predstavnici Srpske radikalne stranke- Aleksandar Šešelj i Miljan Damnjanović.

Bili su i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin, ministarka Tatjana Macura…

Očekivao se i  dolazak predsednika Srbije i člana Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, koji se došavši, obratio skupu posle lidera socijalista.

Dačić je poimence pozdravio predstavnike svih stranaka koji su došli, kao i diplomatske predstavnike i medije.

„Bio sam sa vama 34 godine, nadam se da ću i na dalje“, rekao je on i podsetio je da je prvi kongres ove sadašnje stranke bio upravo u Sava centru, odnosno reč je o kongresu Komunističke partije Srbije koja je pod vođstvom Slobodana Miloševića, u julu 1990. godine, promenila ime u Socijalističku partiju Srbije.

Obraćanje Aleksandra Vučića

Aleksandar Vučić se obratio okupljenima i čestitao jubilej socijalistima, sa kojima SNS vlada u koaliciji od 2012.

„Imate čime da se ponosite u svojoj prošlosti, nadam se da ćete imati čime sa se ponosite i u svojoj budućnosti“, rekao je Vučić.

Kao važnu karakteristiku SPS istakao je to što su je činili ljudi iz naroda, koji su bili za suverenu Srbiju.

Najveći broj onih koji glasaju za mas žele da vide ekonomski smažnu Srbiju koja neće da gazi po svojoj tradiciji, poručio je predsednik Srbije.

Ovaj vaš slogan verni Srbiji na najbolji mogući način karakteriše vaše zalaganje u prošlosti, rekao je on.

Vučić je naveo i da su svi izbori do sada bili neizvesni, te da je jedino izvesno bilo da će Ivica Dačić biti na vlasti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari