SPS: Dvostruki standardi

Ostavite komentar


  1. U vrhu vlasti postoje neke zablude,ali one su izgleda samo za domacu upotrebu.1/Zabluda da "jedno medjunarodno pravo vazi za clanice EU a neko drugo za ostale zemlje" ili preciznije "kako je moglo Kosovo,a ne moze Katalonija".
    1997 uvedene su medjunarodne sangcije Srbiji zbog progona Albanaca sa Kosova.Ono sto je pocelo kao operacija protiv OVK,pretvorilo se u program etnickog ciscenja srpske pokrajine od albanskog stanovnistva.A SPS (u to vreme,)umesto da siri prostor demokratije i slobode za sve koji zive u Srbiji(zasta su bili od naroda debelo placani,)oni uveli po prvi put Albancima etnicke principe.
    Eto zasto Katalonija i Kosovo ne mogu da budu isto.
    2/Zabluda,da je "Medjunarodno pravo na nasoj strani",kad nije.Na pitanje "da li je "proglasenje nezavisnosti Kosova u skladu sa medjunarodnim pravom"od Medjunarodnog suda pravde dobili smo odgovor da je nezavisnost u skladu sa tim pravom.
    3/Zabluda,da je Kosovo deo Srbije (kad nije,) i da mi jos uvek imamo prostora za trgovinu statusom(kad nemamo.)

  2. SPS za Kosovovom lije suze kao krokodil za zrtvom koju je progutao. Citavu deceniju ta partija je eksplatisala situaciju koja nas je i dovela do kosovskog poraza.Naravno da su bombardovanje Srbije 1999. i ocepljenje Kosova nepravda prema Srbiji. Medjutim, treba analizirati zbog cega nam se to dogodilo… Ima pravo EU kada kaze da KiM i Katalonija nisu isto. Katalonija je najrazvijenija spanska pokrajina, a Kosovo je bilo najsiromasnija u ex Jugoslaviji. Katalonija ima svoj parlament,vladu, policiju, lokalne samouprave. Kosovu je sve ovo bilo ukinuto krajem osamdesetih, a vecinsko albansko stanovnistvo nije bilo zastupljeno cak ni u lokalnim samoupravama, preduzecima i policiji. Barselonin fudbaler katalonac Pike je promoter kampanje za nezavisnost Katalonije, dok u FK Pristina za vreme Miloseviceve vlasti nije igrao ni jedan Albanac. Licemerno je da se za ,,ocuvanje" KiM u granicama Srbije zalaze vecina onih koji u anketama o negativnom misljenju o drugim narodima, Albance stavljaju na prvo mesto. Vuk Draskovic je jos 1994. predlagao plan K2 po kojem bi identican status politicke autonomije imali Krajina u Hrvatskoj i KiM u Srbiji. Proglasen je za izdajnika, od istih koji su skrivili pad Krajine i kasnije Srbiju gurnuli u sukob sa najacim savezom na svetu i potpisali kapitulaciju, uz laganje naroda o nekakvoj pobedi. Na zalost, opet je njihova antipamet i ideologija dominantna i u vlasti i u opoziciji.U Srbiji je svake decenije broj stanovnika manji za 500 hiljada, dok svi robujemo politici koja nas je do toga dovela.

  3. Molim Vas, ako pocnemo od samostalnog priznanja Nemacke Slovenije i Hrvatske, sve je bilo za nas "sui generis" kojim se izrazom igra Kocijanciceva za veliku platu naravno. Smesno je da se iz sesira vade nove drzavice koje nikad nisu postojale i nece biti sposobne da prezive bez donacija a da jedna drzava koja je vrlo razvijena, ima cak 7,5 miliona stanovnika i minimalnu stopu nezaposlenosti a sto je najvaznije, koja je postojala sve do pre 300 godina, kad je Spanija u krvavom ratu sa 200.000 zrtava osvojila i nametnula joj svoju monarhiju i koja konacno ima svoj jezik i identitet, nezrela po misljenju visokoparne EU. Da se razumemo, ne da sam za ocepljenje KiM-a nego sam za podelu na severni Srbiji i centralni i juzni deo Albaniji jer ovako kako je, ne moze da opstane a EU cuti! Mislim da nacionalni i religiozni a pre svega ekonomski faktori govore u prilog tome a uspaljeni politicari to nece ili ne smeju!

  4. То вам је, другови-господо социјалисти двоструки стандард, ко и на примени унутрашњег права у земљи где сте на власт., Те је потребан одговор, да ли једно право важи за другове-господу чланове а друго за остале?

  5. Par pitanja za naslednike i nastavljace Miloseviceve politike:1.Ko je potpisao vojno-tehnicki sporazum u Kumanovu 1999? 2.Ko je prihvatio UN rezoluciju 1244 iste godine?3.Ko je sacinjavao tada vladu Srbije?4.Ko je bio predsednik a ko premijer Srbuje tada?…Kad odgovore na ova pitanja..sve ce da spoznaju?!Licemeri,lazovi,upropastitelji Srbije…

  6. Ista retorika iz 90" godina,tako je počeo i raspad SFRJ sa ratovima i vojni gubitak Kosova,dokle će nas isti ljudi voditi u propast,dokle,Dačić prića identično i istovetno kao kada je bio Potparol SPS i Miloševića, stvar je da političari prave saveze sa drugi državama i stvaraju politički sistem prosperitetne ekonomije za svoje građane koji su ih izabrali,ali ovo je suprotno od tog načela .političari se ponašaju kao spikeri na Televiziji,neprestano opterećuju građane teškom retorikom i izveštavanje o događajima na kojima su učestvovali,kao da građani sada treba da shvate kako je njima teško pa dele muku sa nama,to su komunističke doktrine,sramota što su likovi iz 90" došli na vlast i ponavljaju celu priču,vračaju nas u prošlost i opterćuju narod svojim izjavama da bi opravdali svoj nerad i svoje skupe troškove i plate i privilegije,SRAMOTA, da li će mo se svi zajedno probuditi u Srbiji u kojoj više nikada neće biti ovakve retorike sa dvostrukim dvostrukim aršinima !!!! Pa min.cena rada po satu u Srbiji iznosi 1 evro i 8 centi !!!Propast.!!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.