Nakon jučerašnje polemike na relaciji počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić – potpredsednici SNS Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović, Aleksandar Jovičić, poslanik SNS, optužio je opoziciju, ali i socijaliste da se udružuju sa drugim partijama kako bi srušili naprednjake i Aleksandra Vučića.

To je negirao Đorđe Milićević, portparol SPS, ponavljajući da je mogućnost udruživanja SPS sa DOS na nivou naučne fantastike.

Ovo je već drugi put da Milićević u Skupštini Srbije objašnjava da socijalisti neće sa DOS i da oni nameravaju da ostanu u najdugovečnijoj koaliciji, koja je izdržala probu vremena – sa PUPS i JS. Slično objašnjenje Milićević je dao i nakon nedavne Vučićeve izjave, date nakon njegovog koalicionog dogovora sa liderom SDPS, Rasimom Ljajićem: „Svi bi se oni ujedinili, čak i sa SPS-om, samo kad bi imali jedan glas više i formirali vladu“.

„Jasno je da se danas u Srbiji svi grupišu u nekoliko ili jednoj koloni, pa i SPS, kako bi na sve moguće načine pokušali da sruše SNS i Aleksandra Vučića. Ja im poručujem jasno i glasno – mi vas se ne plašimo“, rekao je juče Aleksandar Jovičić, poslanik SNS u Skupštini Srbije. On je primetio da je opozicija svakodnevno tražila izbore, a da se sada vidi veliki strah kod njih i da se zato ujedinjuju i oni koji do sada nisu mogli jedni sa drugima. Jovičić je napomenuo da će se SNS uvek zalagati da svi izbori u Srbiji budu pošteni i da će se držati izbornih zakona koji su doneseni za vreme vlasti DS.

„Mogućnost udruživanja i razgovora sa nekakvim novim DOS za SPS je u ovom trenutku naučna fantastika“, poručio je juče šef poslanika socijalista Đorđe Milićević. On je novinarima u Skupštini Srbije povodom, kako je rekao, pominjanja socijalista u kontekstu udruživanja, rekao da SPS neće uraditi ništa što bi bilo na štetu građana i države, a da bi svaki razgovor sa novim DOS-om bio neodgovoran prema građanima, koji su imali prilike da osete štetne posledice politike te opcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari