SPS zadovoljna radom vlade 1

Socijalistička partija Srbije zadovoljna je ostvarenim rezultatima rada Vlade u prvih sto dana njenog mandata

Uz ocenu da je pokazala odgovornost, ozbiljnost i posvećenost zacrtanim stateškim ciljevima koji su vrlo jasno i precizno definisani ekspozeom predsednika Vlade Srbije, saopšteno je danas iz te stranke.

Kako se navodi, nastavaljen je uspešan put evropskih integracija na čemu ova Vlada naporno radi, a ti rezultati prepoznati su i u Izveštaju Evropske komisije, gde je konstatovano da je postignut napredak u svim poglavljima.

Potvrđena je opredeljenost i odlučnost kada je reč onastavku dijaloga i normalizaciji odnosa sa Prištinom kao i implementacije Briselskog sporazuma, jer to je jedini način da se dođe do kompromisnog i obostrano prihvatljivog rešenja po pitanju Kosova i Metohije.

Važan deo politike ove Vlade je jačanje ugleda Srbije u svetu koji Srbiju doživljavaju kao ravnopravnog partnera. Ova Vlada je uspela da održi suverenu i nezavisnu politiku i dobre odnose kako sa zapadom tako i sa istokom uz očuvnje svojih nacionalnih i državnih interesa, ističe se u saopštenju SPS.

Srbija je dosledno i snažno opredeljena za razvoj regionalne saradnje koja je jedan od njenih spoljnopolitičkih prioriteta i ova Vlada odlučno nastavlja da se bori za očuvanje stavilnosti i bezbednosti ovog regiona.

Nastavljena je beskompromisna i neselektivna borba protiv kriminala i korupcije, jasna je prepoznatljiva odlučnost Vlade o ekomomskoj i finansijskoj konsolidaciji države, čime je ostvarivanjem suštinskih reformi napravljen korak napred ka ekonomskom ozdravljenju zemlje, smatra SPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari