Ko će odlučiti o tome da li će Srbi izaći na kosovske izbore u februaru? 1Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u vladi Srbije Nemanja Starović izjavio je danas da će Srbi na Kosovu i Metohiji sami doneti odluku oko izlaska na parlamentarne izbore na Kosovu, koji su zakazani za februar 2025. godine.

„Da li će srpski narod učestvovati na tim izborima, to je odluka koju će oni sami preko svojih legitiminih političkih predstavnika da donesu u vremenu koje je pred nama“, rekao je Starović u skupštini Srbije, odgovarajući samostalnom poslaniku Žarku Ristiću na pitanje da li će država finansijski pomoći srpske partije u kampanji za te izbore.

Dodao je da će država, kao i do sada, podržati kakvu god odluku donese srpski narod.

Starović je odbacio i navode Ristića da je učešćem na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu, tokom kampanje za predsedničke izbore u SAD, pružio podršku predsedničkoj kandidatkinji Kamali Haris.

„Kao što znate, mi se ne opredeljujemo kada su u pitanju izbori u stranim državama, a ja sam lično bio gost na konvenciji Demokratske partije u SAD, kao što su i drugi predstavnici iz naše države prisustvovali i konvencijama i skupovima i druge velike političe partije u SAD“, naveo je ministar.

Dodao je da je takva konvencija, na kojoj učestvuje značajan broj članova političkog establišmenta u SAD, predstavlja priliku da se ukaže na stavove Srbije i probleme srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Samostalni poslanik Žarko Ristić, koji je nedavno isključen iz Narodnog pokreta Srbije, pored sebe je, dok je govorio, držao crvenu kapu sa sloganom bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa – „Učinimo Ameriku ponovo velikom“ (Make America Great Again).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari