Srbi sa severa uzvikivali 'izdaja, izdaja' i vređali Vučića zbog hapšenja Srbina označenog kao vođe kriminalne grupe 1foto BETAPHOTO (AP Photo/Bojan Slavković)

Nekoliko desetina Srba koji su se u znak protesta zbog hapšenja Miluna Milenkovića danas okupili ispred Tehničke škole u Severnoj Mitrovici, u više navrata su skandirali: „Izdaja, izdaja“ i upućivali uvredljive slogane na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako javlja lokalni Radio kontakt plus, građani srpske nacionalnosti su pored uzvika „Izdaja, izdaja“ i uvreda na račun Vučića, uzvikivali i nadimak uhapšenog Srbina Miluna Milenkovića Luneta.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja izjavio je danas da je uhapšeni Milenković bio vođa kriminalnih grupa i jedan od organizatora napada na Kfor i kosovsku policiju.

Milenković je uhapšen u frizerskom salonu u Severnoj Mitrovici, nakon čega je došlo do kraćeg sukoba između okupljenih Srba i kosovskih specijalaca.

Milenković je treći Srbin koji je u poslednje tri nedelje uhapšen zbog navodnog napada na Kfor i kosovsku policiju.

Napetost na severu Kosova traje od 26. maja kada su gradonačelnici albanske nacionalnosti, uz pomoć kosovske specijalne policije, zauzeli opštinske zgrade u Zvečanu i Leposaviću.

Tog dana, više hiljada Srba sa severa Kosova je dovedeno u Beograd na miting koji su organizovali Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari