Srbija nastavlja lobiranje za povlačenje priznanja Kosova

Diplomate o planovima zvaničnog Beograda u vezi sa kosovskim problemom

Ostavite komentar


  1. Još jedan „doprinos“ aktuelne vlasti trajnom rešavanju kosovskog problema.

    1. Ne razumem sta hoces da kazes? Kritikujes sadasnju vlast sto nece da prizna Kosovo? Opozicija bi to odmah ucinila?

      1. Nisu u pitanju ni opozicija ni vlast kada je u pitanju Kosova. Slicno razmisljaju. Milosevicev posilni Daca,zamajava narod o nekom povlacenju priznanja, koje mogu uradili samo zemlje centralne Afrike ili one iz Polinezije -koje ne znaju ni Kosovo ni Srbija gde se nalaze. Drzave koje drze do sebe, o tome ne zele da diskutuju. Prica sa Kosovom je zavrsena,Milosevicevim potpisom o kapitulaciji Srbije u Kumanovu, jula 1999 god. ali se svi prave da im to nije jasno. O Kosovu i Balkanu, najvaznije je misljenje
        zemalja kvinte: Nemacke,Franuske,SAD,V.Britanije i Italije.
        Ostali mogu samo da imitiraju demagogu Dacu, cije vreme u politici je odavno proslo. .
        .

        1. U UN svaki glas podjednako vredi,bez obzira što sa omalovažavanjem govoriš o nekim zemljama.

        2. @Realista, ne znas o cemu se zapravo radi i nisi u pravu. Nije realnost samo ono sto se trenutno vidi.

    2. Samo tako sve rešavati lovom bez sile i odsečenih glava i svaki mesec dizati ulog malo po malo, nema toga ko na lovu nije imun., i to svima dati do znanja, i najcrnji neprijatelj ima cenu prodaje i predaje, a ne voditi idiotsku politiku ko Sloba njegov brat i žena, totalno nerazumnu sa katastrofalnim posledicama po sve.

  2. Nema baš mnogo inteligencije ni na jednoj strani, čini se.
    Potpuno podržavam ideju da se ukine granica prema Albaniji.
    Pod jednim malim uslovom.
    Da se istovremeno ukinu i granice prema svim drugim susednim zemljama, na prvom mestu Srbijom a onda i sa Crnom Gorom i Makedonijom.

    1. Adile bravo,nadam se da cemo se svi opametiti i ziveti kao sav normalan svet. Tada bi nas primili i u EU bez sumnje.

      1. Da, kamo sreće da im to postave kao uslov glavonje iz Brisela i Vašingtona.
        Ali da nas onda automatski prime u EU bez ikakvih dodatnih uslovljavanja.
        Pa onda polako da i mi postajemo normalne države. Što da ne, kad su to mogli sa Poljskom, Češkom, Slovačkom, Mađarskom, Hrvatskom, Rumunijom i Bugarskom, mogu i sa nama. Nijedna od nabrojanih država nije ništa bila razvijenija u trenutku prijema u EU.
        Slovenija je naravno, izuzetak još iz vremena SFRJ.

    1. Rupa na saksiji jednom za svagda, samo to treba objasniti onima koji primaju novac i kod kojih je to zakonom ozvaničeno kao ispravno.Amerikance svi lobiraju a mi da se gnušmo takvog čina i da čekamo da dođu sa Nato trupama do Beograda?

    2. I Dodik iz susedne Bosne je dao velike novce (narodne – ne svoje) za lobiranje „republike srpsko/sumske“ u BiH drzavi. Lobisisti u USA su mislili da lobiraju za Srbiju (RS) a ne Banja/Lucki entitet. Oni znaju gde se nalaze Bosna i Srbija. Novac su uzeli i smejali se, kakvih sve buzdovana ima na Balkanu.

  3. Da li Srbija treba da lobira za priznanje Kosova ? Vi, N1, Vreme, itd. pravite ovajan narod ludim jer propagirate sumanutu, izdajnicku politiku…

    1. Zasto citas, pratis, ostavljas komentare na pomenutim sajtovima, Dunja?! Taj sludjeni narod moze tebi dat’ savet, a taj
      savet glasi;Dunja, izdajniku uz skute sedis(podrzavas) al’ ga ne prepoznajes! Ne moze krvnik i ratni huskac mir donet’ jer mir takve zobilazi i sirokom luku.

    2. Dunja, molim vas da malo razmislite i sagledate činjenice.
      Lobiranje je dozvoljeno, ali koliko je produktivno i da li će se bilo šta promeniti, to će pokazati vreme.
      Samo da spomenem, da je oduvek bilo da onaj koji potpiše kapitulaciju gubi nešto. Da li je to deo teritorije ili nešto drugo, o tome odlučuje pobednik.

    3. Za Dunju,u pravu ste ,ovdi na zapadu nedaju solde(novce)za nista.Ulozeni novac mora se odraditi.

  4. U celu EU nema granica pa oko udju Balkanske zemlje u EU tako i ce biti.Ako granice nema to ne znaci da drzave ne postoje,Svaka drzava ima svoju vojsku i policiju i scoj suverenitet,pa tako ce biti i sa Kosovom.

  5. Srbska vlast trazi iz Kosova da mu se skida tarifa od 100% a sdruge strane agitira protiv Kosova,zaboravili da su potpisali u Brisel da ne smeju da se mjesaju

    1. Ne zababoravi da je kosovo deo srbije koji je nato okupirao i koji ce kad tad biti oslobodjen.

  6. “ …napredak, dok s druge strane ruskom uticaju više odgovara da u ovim zemljama vlada korupcija i nesređeno stanje. “
    Volim Palmerove izjave, uvek argumentovane i ekstremno inteligentne.
    Bice da zbog ‘ruskog uticaja’ na Siptare, vec 20 godina ne mogu svoje balkansko pleme koje ih sledi i slusa kao pas, da urazume i nateraju u demokratiju i pravnu drzavu americkog tipa?!

  7. Nije srbima možda toliko ni problem priznati Kosovo, koliko im je problem priznati poraz.A priznanjem poraza u ratovima devedesetih došlo bi se do zaključka da su svi političari iz 90ih kao i svi generali na čelu s Mladićem zabrljali debelo te zbog toga i ovo „mitovanje“ o nepobedivom srbinu. Patimo od tog kompleksa još od 1389!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.