Da li Srbija protiv nasilja i koalicija NADA treba da na svoje liste uključe izborne gubitnike poput Tadića, Radulovića, Gajića…?

Ostavite komentar


  1. Stranke koje nisu prešle cenzus ne treba da izlaze na ponovljene izbore

  2. Neki od ovih su antivakserski sljam, neki su udbaši, tako da svakako ne, mi nemamo isto biračko telo.

  3. Da li Srbija protiv nasilja i koalicija NADA treba da na svoje liste uključe izborne gubitnike poput Tadića, Radulovića, Gajića…?

    Ja bih im pre preporuciju da na svoje liste uključe listu „Ajvar od zelenu papriku“ moje komsinice „baba Rade“ koja za decembarske izbore nije uspela da sakupi dovoljan broj potpisa pa tako nije ni ucestvovala na tim izborima zbog cega je danas tesko reci da li bila „gubitnik ili dobitnik“ !

  4. Ako to ne urade, nisu nista dobro ni zasluzili. I dveri svakako, zasto ne

  5. Odgovor je NARAVNO. Ni jedan glas ne sme da se izgubi, nema rasipanja. U DOSu je bilo i sa konca i sa konopca.

  6. Nije stvar da li su oni gubitnici ili ne, ne treba posmatrati stvari na taj način, već je suština da su prevaziđeni i da nemaju biračko telo
    Mogu i ja sada da osnujem partiju i da se nekome prilepim, ali šta to znači ukoliko nemaš podršku glasača
    Da li treba više bilo ko da uključi Čedu Jovanovića i slične ostatke na političkoj sceni koji zapravo i nisu na njoj, već se povremeno pojave u rubrici „skandali“
    Neke pojave vreme pregazi i tako je, čemu filozofija na tu temu

  7. Moje misljenje je da bi protiv ove vlasti trbala da se udruzi celokupna opozicija i da imaju samo jedan cilj a to je da se ova mafijaska vlast posalje u proslost. Posle toga neka se dogovaraju kako nastaviti dalje. U svakoj od ovih opozicionih stranaka ima dobrih potencijala koji bi u cilju poboljsanja mnogih zapostavljenih oblasti trebalo iskoristiti. Ovde prvenstveno mislim na ekonomiju, prosvetu, zdravstvo, sudstvo i td. i td.

  8. Pre 10 godina nisam mogao da gledam ocima predsednika i njegove posline, gadili su mi se. Danas sam dosao do faze da mi se gade nesposbni opozicionari sa njihovim kolonama, podelama i mudrovanjima. Halo bre, cilj je skloniti SNS sa vlasti posle 12 godina, morate SVI zajedno na jednu listu! Odakle vam hrabrost da odbacujete Tadica, Radulovica i Boska? Pa ako njih odbacite kao ‘gubitnike’ evo namerno cu da glasam za SNS.

  9. Ovo je pitanje potpuno iskonstruisano i artificijelno u nedostatku supstancijalnih pitanja ovde i sada. Tako da je nepotrebno.

  10. Ako imaju svoje glasačko telo onda mogu u koaliciju sa sviuma protiv Vučića. Nisu ni Tadić ni drugi toliko zla i štete naneli Srbiji koliko ovaj radikal na vlasti.

  11. Trebalo bi da idu svi..skoro pa ono , svi, svi, svi..NA GRADSKIM izborima nema velike politike!!! Nema..znači pitanje saobraćaja, borba protiv investitorskog urbanizma, poboljšanje po pitanjima vrtića, povećanje broja škola, kanalizacija, metro, zdravsvto u onoj meri koliko može grad, socijalna zaštita, pomoć najsiromašnijim itd.. saradnja sa drugim gradovima u Srbiji, itd….i smena svih po školama, vrtićima, domovima zdravlja, javnim preduzećima, gradskim institucijama, kao i pokretanje krivičnih postupaka za sve ono i one koji su krali i itd.. najuriti sve neznalice koje su naprimane po osnovu partijske pripadnosti…ispraviti sve nepravde koje je ova vlast do sada učinila!! Eto to su primarni ciljevi i mogućnosti, ako opozicija dođe na vlast!! I tu da ponovimo nema klasične ideologije, te i nema uslova za podelu!! PROSTO JE TAKAV TRENUTAK!!

  12. Mislim da nije pametno uključivati političare koji su bili, koji su istrošeni. Ujedno političari kao što su Tadić, Radulović su destruktivni političari, destruktivni ljudi.

  13. stranke opozicije neka po strani ostave svoje međusobne suprotnosti i zajedno u jednoj koloni do pobede.

  14. Naravno DA, ali pod specijalnim uslovima u smislu da se tačno odredi na koliko i u kojim uslovima mogu da računaju na poslanička mesta. Na rukovodeća mesta u gradskoj vladi ne mogu da računaju izuzev, ako neko, kvalitetom, stvarno to zaslužuje.

  15. Jedna lista na republici i na lokalu da se razdvoji prava od lažne opozicije. Ko god ne uđe u tu jednu kolonu je trojanac. Posle svrgavanja SNSa u roku od godinu dana raspisati slobodne izbore na kojima neka ide ko kako hoće.

  16. Tadić i njemu slična „mrtva priroda“ treba da se maknu sa političke scene. Većina od njih su zbpg svoje taštine napuštali DS misleći da će osnivanjem svoje stranke ko zna kako privući za sebe glasače, a time i sve što uz to ide.

  17. Sva je prilika da će opozicija i ovaj put unerediti motku…umesto da pusti ove idiote da okupe sve „ono“ od pre 30-40 god i pokažu narodu ko su i gde su a i kud to sve ide…Opozicija debatuje o likovima koji su imali priliku i upropastili je..Nove bre snage,nove ljude i Stručnjake da vode državu,a ne da bude,ajde Alija da je više vojske…

  18. Mozda je ovde, reč gubitnici, olako upotrebljena. No, uključiti veselog Raduleta i Tadića, ogroman rizik. Nećete znati od koga da se pazite.

  19. Vidim ja ništa od demokratije i normalnog života, biće sjaši Kurta da ujaše Murta. Ako se stvarno želi promeniti sitem, moraju SVI zajedno i tačno određenim koracima u narednih godinu-dve (da se pripreme pravi slobodni izbori).

  20. Imenom NE, ali ako navedeni Tadić, Radulović, Gajić. … pozovu svoje birače da svoje glasove daju SPN i NADI, dokazali bi da nisu bili podmićeni da razbiju opozicione glasove 17.12.2023.

  21. Ponovljene izbore treba smatrati za „drugi krug“ lokalnih beogradskih. Što znači da na izlazak na njih i formalno i moralno pravo imaju samo stranke i koalicije koje su prešle cenzus. A Tadića i Radulovića treba zaobići u širokom luku. Odavno ne predstavljaju ništa na političkoj sceni Srbije.

  22. Najpotcenjenija ali i najpozeljnija ljudska sposobnost je znati kad je dosta. U ovom slucajun dosta je bilo dosta je bilo i slicnih.

  23. Politikom se bavi uglavnom obican sljam tako da uopste nije bitno. A i ovaj film smo gledali, bude: „Samo da skinemo ove i sve ce biti bolje….“ kad ono, kada prodje euforija bude sve kao sto je i bilo ranije.

  24. Za SDS to naravno ono jesu prava opozicija. Mislim da Gajić ima nameru da glumi MI, tamo da ga treba pustiti da dam odluči, bojim se da ne napravi raskol u koaliciji, Radulovića takođe mislim fa nije timski igrač. Pre bih Boška priključio Miši francuzu jer je sada verovatno došao pameti posle bruke da Zaveznica

  25. Ne. Tadića treba sačuvati za sledeće predsedničke izbore na kojima kida 100%. Boško bi bio odličan gradonačelnik Beograda a Radula treba pre svega angažovati kao pregovarača za Kosovo

  26. Ja mislim da Radulovića, koji je bio ministar kod AV i Tadića, koji je dozvolio Nikolićevima zadržavanje mandata i tako omogućio stvaranje SNS nikako ne treba dozvoliti priključenje. Bila bi veća šteta nego korist. S druge strane Boško i Dveri su bili zavedeni i, iako su hteli da uđu u savez sa NADA, odvraćeni su od toga. Za to su kažnjeni od birača, ali mislim da su oni prava patriotska stranka i da im treba pružiti priliku.

  27. Treba da budu dve kolone kako navodi Pejic. NADA treba da predvodi desnicu, a ne da ide na listu koja joj programski nije blizu. NaDA treba da preuzme odgovornost za dve kolone, inace odose procenti na racun Mi.
    DjB i NS su svakako opozicija, imaju dobar program, i naravno da ih ne treba zanemariti. Ovakav naslov ovog teksta je los a da ne govorim o tome da ih uopste nema u medijima, ni u rezimskim ni u opozicionim. Cak i kad se negde pojave, svi ih napadnu da su „neciji“. Nemam dilemu sto se njih tice.

  28. Treba! Evo, na primer, ja sam glasao za Tadić samo zato da bi prešao cenzus, a ispade da sam bacio glas…ako ovog puta bude išao sam neću za njega.

  29. Naravno da DA,ujediniti se,
    to vam je jedina šansa!
    Precenjivanje nije opcija.

  30. O Tadiću moramo pisati sa poštovanjem jer je čovek mislio da je demokratija moguća u Srbiji. Čovek gospodin i politički veoma iskusan može ovoj zemlji doneti samo dobro. Sada sigurno zna šta treba i kako treba za dobrobit Srbije. Poštenijeg nemamo a na greškama se svi mi učimo.
    Tadić je sigurna opozicija i svaki glas je dobrodošo na svim budućim izborima.

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji 10

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji

"Može se dogoditi da agresivno insistiranje Aleksandra Vučića i SNS-a na projektu Jadar pitanje iskopavanja jadarita postavi kao sudbonosno pitanje, kako naše, tako i svih budućih generacija koje će živeti u Srbiji. Tada sve razlike u okviru opozicije treba ostaviti po strani. Ipak, prethodna loša iskustava sa delom opozicije, a o kojima je bilo reči, nalažu oprez", navodi u intervjuu za Danas Miloš Stanković, član Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upitan za saradnju opozicionih grupacija u borbi protiv iskopavanja litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.