Srbija protiv nasilja osudila napad na članove SSP-a 1foto: R.Z./ATAImages

Lista „Srbija protiv nasilja“ osudila je danas „brutalan i podmukao napad naprednjačkih falangi“ na pokrajinsku poslanicu Stranke slobode i pravde (SSP) Maru Puškaš i predsednika novosadskog odbora SSP Vladimira Vrsajkova koji se dogodio u Kaću.

U saopštenju te koalicije navodi da način na koji je napad izveden, „šutiranje čoveka koji je oboren na zemlju od više napadača“, jasno ukazuje da nije reč o sporadičnom incidentu već o „nameri Srpske napredne stranke (SNS)“ da sa reči pređe na dela pokazujući svim građanima Srbije kako po shvatanju „napredne mafijaške organizacije“ treba da izgleda predizborna kampanja.

„Zahtevamo hitno privođenje i procesuiranje vinovnika ovog podmuklog napada a naprednoj mafijaškoj organizaciji poručujemo da nas neće uplašiti. Srbijom neće upravljati onaj ko podmuklije udara s leđa, onaj ko ima jaču dugu devetku iz Kosovske Mitrovice, onaj ko vitla krvavim košuljama, niti onaj ko mafiji kojom rukovodi izdaje naređenja putem skaj aplikacija“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je prošlo vreme napredne strahovlade i da će se izboriti za Srbiju u kojoj se politička borba vodi snagom argumenata, a ne snagom „nagomilane bahatosti u kojoj mafija strepi od pravde“, i u kojoj za nasilnike jedino ima mesta u zatvoru, a ne u izbornoj kampanji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari