Ugljanin: Parcele i objekti Kancelarije za KiM i PIO fonda date na korišćenje Kosovskoj policiji na 99 godina 1foto Printscreen YouTube Kosovo Online

Predsedavajući SO Severna Mitrovica Nedžad Ugljanin potvrdio je za Kosovo onlajn da je na današnjoj vanrednoj sednici izglasano da se parcele i objekti kosovskomitrovačkog okruga, Kancelarije za KiM, PIO fonda i vatrogasne stanice daju Ministarstvu unutrašnjih poslova na raspolaganje u trajanju od 99 godina.

Ugljanin kaže da su na današnjoj vanrednoj sednici glasali o dve tačke dnevnog reda, odnosno, izglasavali su budžetski okvir za 2025. godinu i davanje opštinske imovine Ministarstvu unutrašnjih poslova.

„Izglasano je dato zemljište na korišćenje Ministarstvu unutrašnjih poslova 99 godina, sa dvanaest glasova za i jedan protiv. Parcele su i objekti oni koji su se koristili kao Kancelarija za KiM, PIO fond i Vatrogasna služba sa dvorištem i sa garažama. Radi se o četiri parcele koje su izdvojene, koje su opštinske. Nakon zahteva pri gradonačelnikovoj kancelariji i gradonačelnika, on je to dostavio skupštini na izglasavanje, a skupština je usvojila taj zahtev“, ističe on.

Iako u zahtevu nije navedeno u koju svrhu se daje zemljište, Ugljanin navodi da su i pre današnje sednice na objektima postavljene table.

„Pa sigurno da u tom zahtevu nije navedeno, ali se već vidi, i pre davanja na korišnjenje, table Ministarstva za povratak i zajednice, Ministarstva za finansije i transfer i još jedno ministarstvo će najverovatnije će tu biti – Ministarstvo utrašnjih poslova“, kaže Ugljanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari