Srbiji se "ne gleda kroz prste" zbog Bregzita

Diplomatski izvori Danasa o zategnutim odnosima Beograda i Evropske unije

Ostavite komentar


  1. Бриселу је свеједно ко је у влади, док год је СНС за ЕУ. Суочимо се са реалношћу. Тезе да су други важни су превазиђене.

  2. Ako se građani Srbije hitno (radi se o mesecima) ne dozovu pameti i obuzdaju ovaj razulareni režim, brzo ćemo da se vratimo u devedesete prošlog veka: milionska inflacija, vizni režim, šverc goriva i deviza, ubistva, razbojništva, bacanje hleba iz kamiona gladnom narodu…!! Još deset izgubljenih godina…

  3. Lepa i utešna uvodna fotka 🙂 Ovaj mali zastoj u otvaranju poglavlja treba da podstakne, a ne da obeshrabri. Ne treba biti potpuni pesimista. Srbiji treba Evropa, a Evropa će je prihvatiti kad se Srbija potpuno opredeli, a na dobrom je putu. Srbi samo "love" greške svoje vlade, stoje sa strane i malo čine da se stanje menja na bolje. Treba učestvovati u promenama, ne samo navijati i vulgarno kritikovati bez argumenata. Kad svako pojedinačno promeni sebe na bolje, promeniće se i Srbija.

  4. Tako je! Ne popustajte pred Milosevicevcima i Seseljevcima! Zar sa njima u EU, pobogu?! Danas Vam se keze, sutra ce Putinu da ljube straznjicu!

  5. Srbiji ne treba omogićiti pristupne pregovore, pogotovu prihvatanja poglavlja 23 i 24 dok ne sprovedu odluku Evropskog suda za ljudska prava o povratu stare devizne štednje gradjanima BiH, koji su imali štednju u srbijanskim bankama u BiH. Slovenija je nešto učinila, ali se Srbija ne oglašava.

  6. Ne smatram sebe evroskeptikom, ali izuzetno su mi interesantni ovi evroentuzijasti, posebno kada EU posmatraju sa pozicijom servilnosti umesto ramnopravnog partnerstva. Lično, kad se učlanjujem i u biblioteku polazim sa stanovišta svojih interesa i da li ta biblioteka može da odgovori na moj apetit za kvalitetnu i aktuelnu ponudu, pritom insistiram da znam koji je "kućni red" i kakve su moje obaveze kao člana. Kod evroentuzijasta fascinira neodgovornost prema vlastitim kapitalom jer se ponašaju kao nepismena osoba koja na slepo potpisuje ugovor za članstvo da bi dobili "fensi" člansku kartu, potpuno zanemarivši suštinu tog članstva koja može i da zahteva da za svaku iznajmljenu kjnigu plate naknadu u visini cene knjige. Ali bitno je da su članovi i da to svima obznane u kul društvence gde kao nepismeni ostali bi i bezglasni…

Ostavite komentar


Politika

Oglasio se ProGlas o Memorandum o litijumu Srbije i EU 10

Oglasio se ProGlas o Memorandum o litijumu Srbije i EU

Garancija da će ekološki standardi biti primenjivani u slučaju Jadra ne može biti reč predsednika Srbije ili obećanje nekih inostranih zvaničnika. Kada su institucije zarobljene, prinuđeni smo da sami i na svakom mestu branimo svoja prava i javni interes. Na ovom pitanju, srpsko društvo može da se obnovi ili potone još dublje. Zato pozivamo građane Srbije da odlučno pokažu da su odabrali pr(a)vi put”, saopštava ProGlas.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.