Srbiju koči velika bliskost sa Rusijom, a ne Hrvatska

Ostavite komentar


  1. Šta ćemo sa onima koji nas ucenjuju? Oduvek je bilo „u se i u svoje kljuse“. Ako izgradimo demokratsku državu sa uspešnom ekonomijom, EU će se sama ponuditi da tamo uđemo. Ako to ne uradimo, u EU bi nam bilo još gore, pitajte Hrvate, Slovence, Bugare, Rumune…

  2. Upravo obrnuto. Glavna garancija za ulazak Srbije u EU je upravo bliskost sa Rusijom. Naravno da je iz njihove pozicije bolje da Srbija nema bliske odnose sa RUS jer bi njima bio lakši posao. Ovako stalno moraju da budu oprezni i da cvikaju od srpskog okretanja ka Rusiji, to je čista teorija igara. Jedino se pritiskom i igrom na interese može ostavriti nešto. Bugarska i Ruminija su jedino ušle „brzinski“ u okvir EU jer se EU plašila ekspanzije Rusije na zapadno crno more, za razliku od Hrvatske koja je realno gledano unutrašnje sređenija i koju su cedili 10 god. ali koja nije imala spoljnopolitičku alternativu. Toliko o članku.

  3. Bitno je da smo u datom trenutku nasli na koga cemo svaliti krivicu za sopstvene greske i neuspehe.Posle ce komsije iskoristiti nas i tako u krug…Sa „malom“ razlikom:komsije su unutar uredjenijeg sveta i u prilici da ucenjuju(cak i kad to ne rade!)a mi smo prepusteni na milost i nemilost sopstvenim lopovima i derikozama i prevelikoj ruskoj ljubavi od koje svako normalan bezi jer guse.

  4. DA SE RAZUMEMO

    Projekat:
    Treba eliminisati Nikolića sa političke scene. Pošto je on zagovornik oslanjanja na Rusiju, treba to proglasiti za smetnju ulaska u EU.

    Indikacije Projekta:

    (i) Šešelj ne napada Vučića više nego što je to normalno za opoziiju.
    (ii) Istovremeno napada Nikolića, i to u svom standardnom maniru – ad hominem.

    Time što čini uslugu Kameleonu, dodvorava se Vodji, baš kao što je radio za vreme Miloševića, da bi se probio na vlast.

    Jeste li zapaili u poslednjoj debati (sic) u Parlamentu (sic) gromoglasni muk SPS, koji je glavna ideološka spona sa Rusijom?

    Kameleon je protiv Rusije, ali imitira Putina. Videćemo šta će da urade glavešine iz Brisela.

  5. Nije tačno.
    Putin nikoga ne moli.Mrzi i prezire saradnike.Mi nemamo Tita da kaže“Ovo je moja država a ti, dođi?..Dačić će biti u vladi.Sigurno.A gde smo ,mi?Nadam se da imate m.. a da ovo objavite.(A to što Vučić skoro grli Dačića i čini mi se uči ga da ćuti/da ne peva/to je druga priča.Mislim da smo „uspeli“Biće para za groblja penzionera o državnom trošku.Hoćete li da vam kažem kako ih mrtve ,noću sahranjuju,prvoborce..Ej,Srbijo…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. i 22. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.