Srbinu iz Kosovske Kamenice izgorele dve tone žita: Vlasnik zadobio opekotine, veliku materijalnu štetu će nadoknaditi Kancelarija za KiM 1foto: Kosovo Online

U domaćinstvu šestočlane porodice Radojice Đokića u selu Kololeč u opštini Kosovska Kamenica jutros oko četiri sata izbio je požar u kom je pričinjena velika materijalna šteta, a u borbi sa vatrom Đokić je zadobio teške opekotine i trenutno se nalazi na bolničkom lečenju.

Član Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica Dušan Avramović kaže za Kosovo onlajn da je u domaćinstvu porodice Đokić izgorelo bukvalno sve i da je šteta ogromna.

„Supruga Radojice Đokića primetila je jutros rano da gori pomoćni objekat i pozvala ostale članove porodice. Radojica je u pokušaju da izvuče automobil iz objekta u kom se nalazio zadobio teške opekotine i trenutno se nalazi na bolničkom lečenju. Osim automobila, u tom objektu su se nalazile i priključne mašine, alati, oprema za pčelarstvo, kazan za rakiju, razne mašine i alati a izgorelo je i dve tone žita. Materijalna šteta je ogromna“, kaže Avramović.

On naglašava da su iz Kancelarije za KiM dobili uverenje da će sva šteta naneta u požaru biti nadoknađena.

„Izašli smo jutros na teren i napravili komisiju za procenu štete dok smo iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobili uverenje da će sva šteta ovoj porodici biti nadoknađena“, ističe Avramović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari