Srboljub Antić traži podršku DS za predsednika stranke 1Foto: Wikipedia

Funkcioner Demokratske stranke Srboljub Antić pozvao je članove DS da podrže njegovu kandidaturu za predsednika stranke.

– Pozivam vas da me podržite u nastojanjima da osnažimo Demokratsku stranku tako da ona ponovo postane motor modernizacije Srbije – rekao je Antić na konferenciji za novinare sa koje se obratio članovima DS-a.

On je naveo da je Srbija umorna od grešaka i neodgovornosti koje su se dešavale i u DS i da veruje da iskustvom i zalaganjem može da promeni i osnaži stranku.

 

Antić je rekao da se odlučio za kandidaturu jer smatra „da vreme koje dolazi može doneti nove probleme i izazove“ i istakao da DS vidi kao nosioca društvene solidarnosti, liberalnog načina mišljenja i građanske nacionalne odgovornosti.

– Verujem da svojim iskustvom, znanjem i zalaganjem mogu da

promenim i osnažim DS, verujem da DS ima ljude koji se ne plaše problema, već se spremno hvataju ukoštac sa izazovima – rekao je Antić.

Antić je za sada drugi kandidat za predsednika DS, koji će se birati na stranačkim izborima 24. septembra. Rođen je 20. decembra 1955. godine u Beogradu, doktor je ekonomskih nauka.

Bio je viši savetnik izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda od 2001. do 2012. Obavljao je funkciju ministra energetike i rudarstva u prelaznoj Vladi Srbije, posle promena 5. oktobra 2000.

Aktuelni je ministar finansija Vlade u senci Demokratske stranke i predsednik Resornog odbora DS za finansije i monetarnu politiku.

Neposredni izbori u DS-u održavaju se 24. septembra, a među kandidatima, kako je za sada najavljeno, biće i Dragan Šutanovac, Zoran Lutovac i Bojan Pajtić.

Podnošenje kandidature ističe sredinom avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari