SRCE dalo podršku novinaru Miodragu Sovilju: Šapić uvredama skreće pažnju sa haosa koji je napravio u Beogradu 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Stranka Srbija centar (SRCE) izrazila je danas podršku novinaru N1 Miodragu Sovilju nakon konferencije za medije gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, navodeći da je Sovilj samo profesionalno radio ono što novinari rade – postavljaju pitanja.

Poverenik Gradskog odbora stranke Srce za Beograd Boško Šindić naveo je da da je Šapić dobio zadatak da „uvredama skreće pažnju sa haosa koji je napravio u Beogradu“, saopštila je Srce.

Šindić je ocenio da je Šapićev zadatak da brzo sprovode u delo plan vrha Srpske napredne stranke da se omogući proširenje Beograda na vodi, osigura neometani plasman sumnjivog kapitala ovog privatnog projekta, ali i pripremi sve za pljačku veka kroz Ekspo 2027.

“Zato je požurio da premesti autobusku stanicu bez završenog unutrašnjeg magistralnog poluprstena, sprema rušenje Sajma, a ne bavi se svakodnevnim problemima Beograđana, kojima je život teži iz dana u dan”, rekao je Šindić, saopštila je stranka Srce.

Šindić je rekao da su “novinari tu samo kolateralna šteta” i naglasio da je način na koji Šapić to radi samo prilagođen njegovom karakteru i obrazovanju, te da on svakodnevno ispaljuje „poneku glupost“, koja će sve Beograđane skupo da košta, poput farbanja autobusa u plavo.

“Premeštanje Titove grobnice i izbacivanje latinice samo su njegovo koketiranje sa krajnjom desnicom, zgodan način da se bavimo stvarima nebitnim za funkcionisanje grada, a tako je i današnje vređanje Sovilja – za koje su ga očigledno spremili unapred poslužilo svrsi”, zaključio je Šindić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari