SRCE o sastanku o Projeku "Jadar": Vučić se naučnoj zajednici obratio neprimerenim rečima i konstatacijama 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Stranka Srbija centar (Srce) poručila je danas šefu države Aleksandru Vučiću da se na sastanku o Projeku „Jadar“, vezanom za eksploataciju litijuma, predstavnicima naučne zajednice obratio neprimerenim rečima i konstatacijama.

Tačno je da nas je školovala država, ali država niste vi, već narod, koji je od obnavljanja državnosti razumeo šta je obrazovanje i kako obrazovani ljudi služe zajedničkom cilju, navodi se u pismu, čiji su potpisnici potpredsednici partije Srce Slobodan Cvejić, Tijana Perić Diligenski, Duško Lopandić i Tatjana Marković – Topalović.

Oni su konstatovali da nauka ne može da cveta bez slobodnog duha i slobodnog uma.

Stavove o projektu Jadar i ideji da Srbija bude zamorče za nove tehnologije u iskopavanju litijuma iznosimo javno, u medijima i na ulici, kao i svi zabrinuti građani, bez straha, i kažemo ih svakome ko nas o tome pita. Vi nas niste pitali, već ste pozvali odabranu grupu, koja bi trebalo da bude navodno naučni i stručni paravan za ono što morate da sprovedete, navodi se u poruci upućenoj Vučiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari