Srđan Milivojević o porukama koje su išarane na vratima više opozicionih stranaka: Rukopis isti, a akcija koordinisana 1Foto: Print screen N1

Tokom protekle noći nepoznate osobe crnim sprejom išarale su vrata više opozicionih opcija i to Narodne stranke, SSP, sindikata Sloga i prostorija DS i Zajedno u Beogradu.

Napisane poruke su iste, „treba mi pomoć“ i „upomoć“.

Zanimljivo je da se ovo dešava posle velikog mitinga koji je lista „Srbija protiv nasilja“ održala juče u Beogradu.

Slučajevi su, kao prenosi N1, prijavljeni policiji.

Stranka Zajedno navela je da je prijavila slučaj ispisivanja grafita na vratima prostorija te stranke, Demokratske stranke i vratima prostorija Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i da očekuju brzo i efikasno reagovanje policije.

„Ovo nije prva provokacija i napad sa kojim su se suočile naše organizacije tokom ove predizborne kampanje i smatramo da ovaj čin predstavlja kontinuitet nasilja koje ova vlast stvara i podržava. Nereagovanje institucija u mnogim sličnim situacijama dovelo je do normalizovanja pritisaka i napada na političke neistomišljenike“, rekli su iz Zajedno.

Kandidat za poslenika liste „Srbija protiv nasilja“ Srđan Milivojević za Danas kaže da je očigledno da je rukopis isti a akcija kordinirana.

– Nažalost ovo je još jedan akt kompromitacije izbornog procesa. Moramo iskoristiti šansu 17. decembra da Srbija nikada više nema ovako prljavu izbornu kampanju – navodi Milivojević.

Srđan Milivojević o porukama koje su išarane na vratima više opozicionih stranaka: Rukopis isti, a akcija koordinisana 2
Foto: Press Narodna stranka

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” saopštili su jutros da su nepoznati počinioci ispisali grafite na ulazu u naše prostorije, koje se nalaze na trećem spratu, kao i na ulazu u prostorije Gradskog odbora Demokratske stranke, koje su smeštene na drugom spratu, saopštio je ovaj sindikat.

„Na vratima Demokratske stranke napisano je “UPOMČ, TREBA MI POMOČ”, dok je na ulazu u prostorije naše sindikalne organizacije ispisano “TR UPOMOČ”. Iako su ove poruke gramatički neispravne, verovatno napisane u žurbi, smatramo ih direktnom pretnjom, posebno što su ispisane nakon završnog skupa koalicije „Srbija protiv nasilja“ i uoči izbora zakazanih za nedelju, 17. decembra. Ovakvi akti nas neće uplašiti ni pokolebati. Naprotiv, daju nam dodatnu snagu da se suprotstavimo nasilju koje se širi kroz naše društvo kao galopirajući kancer i da izlaskom na izbore u što većem broju doprinesemo njegovom sprečavanju“, navodi se u saopštenju.

Zatim se oglasila Narodna stranka sa istim problemom, kao i SSP na društvenoj mreži Iks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari