Srpska demokratija: Policajci zbog psovke isprebijali mladiće 1foto: Srpska demokratija

Srpska demokratija osuđuje policijsko nasilje nad srpskim mladićima u Severnoj Mitrovici oko ponoći, ali i „nepružanje medicinske pomoći povređenim mladićima“.

„Policajci su zbog navodne “psovke” našli za shodno da fizički maltretiraju i isprebijaju mladiće. Međutim, pre samo dva dana, jedan policajac je prilikom posete ministra Svečlje opsovao predsednika Srpske demokratije Aleksandra Arsenijevića rečima “puši ku*ac” i to imamo snimljeno“, dodaju u saopštenju.

Srpska demokratija dodaje da – „tako policija i sama daje primer kako se treba ophoditi u javnom prostoru sa građanima. Kada psuje policija građane, onda nikom ništa — a kada građani uzvrate psovkom, odmah ide hapšenje, batine i zadržavanje od 48 sati?“https://www.danas.rs/vesti/politika/snimak-hapsenja-srba-u-kosovskoj-mitrovici/
Dalje navode da „brutalna, takoreći mafijaška, odmazda“ usledila je samo nekoliko minuta nakon što je jedan od mladića navodno uputio “psovku” policajcu u civilu, koji nije ni imao policijska obeležja.

„Otkako su isprebijani i odvedeni u policijsku stanicu, srpskim mladićima nije omogućeno pravo na medicinsku pomoć i prisustvo advokata. Tek se u jutarnjim časovima jednom od njih, nakon padanja u nesvest, dozvoljava odlazak na medicinski pregled, a prema svedočenju advokata.
Podsetićemo javnost na izjavu zamenika komandira Vetona Eljšanija, koji je rekao da je narod siguran pod novopostavljenim kamerama u Severnoj Mitrovici i da će se zahvaljujući kamerama znati čak i kome je ogreban auto. Stoga tražimo da se objave video-snimci navodnog “fizičkog napada” na policiju“, kažu.

Osuđuju i to što policija nije informisala roditelje o tome u kakvom se stanju nalaze njihova deca. Sem toga, dodaju, policija nije omogućila isprebijanim mladićima ni pravo na jedan poziv, ni pravo na advokata.

„Postavljamo pitanje gde se nalazi čovek pod prezimenom Lekić, koji je uhapšen jer je izašao iz kafane da snimi događaj. Zahtevamo hitno puštanje na slobodu svih uhapšenih!“, poručuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari