Srpska lista demantuje igumana

Ostavite komentar


  1. Baš zanimljivo… pre nekoliko sati, dama koja uređuje KOSSEV (mislim da je to radio-stanica ili možda čak i lokalni list Srba iz tog dela Kosova) jasno je rekla za N1 da im je uvedena radna obaveza; zbog koje su zaposleni sasvim zatečeni i frustrirani. Ipak je avgust i vreme odmora.
    Sve čestitke igumanu na ljudskosti. Sve pokude onima koji bi trebalo da pametno štite svoj narod, a neprestano ga zamajavaju besmislicama.

  2. Još od ustoličenje za igumana manastira Visoki Dečani Sava Janjić je važio za sveštenika širokih svetonazora. Samo zato što nije završio bogoslovski fakultet nije mogao dalje da napreduje. Uzdigao je manastirskim ekonomiju na najviši nivo tako da proizvode čuvena vina i rakije čak i za izvoz. Sa institucijama R. Kosovo je ostvario ono što nije mogao sa režimom Slobodana Miloševića. Obnovljeni su konaci i vraćeni u posed svu imovinu još od vremena kraljevine Jugoslavije. Po ustavu R. Kosovo SPC ima potpunu autonomiju. E, sada, po onom Aristotelovom: „Drag mi je Platon ali mi je draža istina.“, ipak ću kazati da ne bi trebao da se bavi politikom a posebno da je za politiku – Zamrznutog Konflikta jer možda njegovom manastiru odgovara što u Peći, Dečani i Đakovici nema ni jednog Srbina (jer ima preko četrdeset mladih i zdravih monaha i iskušenika) ali, šta ćemo sa manastirima pećkom patrijaršijom i Devič bez pastve i uglavnom starim kaluđericama.
    Samo SZO i Srpska Lista u institucijama sistema R. Kosovo mogu obezbediti održiv život u Enklavama a država Srbija će se sigurno izboriti za ono šta je najbolje i za srpski narod i SPC.
    Uostalom, više je nego sigurno da ćemo konačnu odluku o svemu (rešenje kosmetskog pitanja, promenu ustava, pristupanju EU…) doneti na referendumu.

  3. Srbija je sekularna država i sveštena lice ne bi smela da se bave politikom ali sa druge strane svedoci smo da su mnogi sveštenici akteri kriminalnih radnji tako da me ne bi čudilo da i ovaj radi za neku stranu obaveštajnu službu.

  4. Srpska lista najbolje sto moze u ovim teskim vremenima.Ovo je maslo raspale opozicije…

  5. Dosta već jednom tih svađa po medijima. Ako imate da kažete jedni drugim nešto, onda to uradite mimo medija.

  6. ….Људи моји,па синоћ на Пинку,својој омиљеној телевизији,код Сатрапе Александар Вучић нахвали Саву Јанјића,игумана манастира Високи Дечани.Ко је овде луд!?

Ostavite komentar


Politika

Viktor Orban

Samit Evropske političke zajednice: O čemu će razgovarati evropski lideri?

Četvrti samit Evropske političke zajednice biće održan u Velikoj Britaniji u četvrtak, 18. jula, i najavljen je kao najveći skup evropskih lidera u poslednjih nekoliko godina. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prisustvovaće ovom događaju, i saopštio da će se u okviru samita planira bilateralne i multilateralne sastanke sa nekim evropskim državnicima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.