Srpska lista: Hovenijer imao potrebu da se dodvorava javnosti u Prištini 1Foto: Facebook / Srpska lista

Srpska lista (SL) večeras je, reagujući na izjave američkog ambasadora u Prištini Džefrija Hovenijera, da je za SAD „Kosovo bilo šta osim nezavisne države“ i da „to uključuje i sever Kosova“, ocenila kako se stiče utisak da je američki diplomata posle posete delegacije SL Vašingtonu „imao potrebu da se dodvorava javnosti u Prištini“.

Hovenijer je prethodno, povodom posete predstavnika SL Vašingtonu, naveo kako su „tokom svog boravka tamo, znali da Amerika smatra Kosovo nezavisnom, demokratskom državom, još od 2008.“ i da „radi sa Srpskom listom, koja je opoziciona stranka u kosovskoj Vladi, kao i sa ostalim strankama u Vladi Kosova“.

„Mi odbacujemo bilo kakve predloge da je Kosovo bilo šta osim nezavisne države i to uključuje i Sever Kosova“, poručio je Hovenijer, ističući da se „tačno zna gde je granica“, odnosno da je to -„severno od Mitrovice“.

Povodom Hovenijerovih ocena, Srpska lista večeras je saopštila da će njeni predstavnici „gde god bili i sa kim god se sastali uvek zastupati interese srpskog naroda, jer je to naša dužnost prema građanima koji podržavaju našu stranku“.

O našoj politici uvek su odlučivali organi Srpske liste poštujući interese naših građana, a ne po diktatu bilo koga, i da će tako biti i dalje, poručuje SL.

„Kako u Vašingtonu, tako i u Prištini, bilo kom gradu na svetu ili ispred opštinskih zgrada sa svojim građanima mirno i demokratski, uvek ćemo se boriti za prava srpskog naroda, na njihov opstanak i ostanak na svojim vekovnim ognjištima“, naglašeno je u saopštenju.

Prethodno je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković američkom ambasadoru poručio da Srbija dobro zna gde su granice jer su „to granice Srbije u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija i Rezolucijom 1244“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari