Srpska lista traži da KFOR i EULEKS pojačaju prisustvo u srpskim sredinama 1Arhiva Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Iz Srpske liste (SL) danas su saopštili da je sinoć na kući porodice Đurković iz Gojbulje u opštini Vučitrn ispisano UČK i ime zločinca Fatona Hajrizija (koji je nedavno ubio policajca Nikolu Krsmanovića u Loznici), dodajući da takvi ispadi služe isključivo da bi se zastrašio srpski narod na Kosovu i Metohiji, te da je zbog toga potrebno pojačati prisustvo Kfor i Euleks u srpskim sredinama.

„Ispisivanje ovog grafita najbolje oslikava stanje međuetničkih odnosa između Srba i Albanaca, zatrovanih antisrpskim narativom režima Aljbina Kurtija, koji nastoji da sve političke neuspehe i poraze prikrije mržnjom i progonom Srba“, ocenila je SL.

„Zahtevamo da Euleks i Kfor, pojačaju svoje prisustvo u srpskim sredinama i preventivno deluju, kako bi pružili sigurnost i slobodu Srbima na ovim prostorima. Imajući u vidu informaciju da je Кfor povećao broj svojih pripadnika za očekivati je da će bar jedan deo njih biti raspoređen u srpskim sredinama koji su izloženi ovakvim provokacijama posebno jer su pripadnici kosovske policije od strane svog ministra usmereni na sever kako bi maltretirali srpski narod“, zaključuje se u saopštenju SL.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari