Srpska lista: Nastavlja se progon svega srpskog sa Kosova po nalogu Kurtija 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Nastavlja se progon svega srpskog sa prostora Kosova i Metohije, a u skladu sa naredbom i planom Aljbina Kurtija, ističe Srpska lista povodom upada Kosovske policije u filijale Banke Poštanske štedionice na severu.

„Nasilni upad u prostorije Poštanske štedionice i maltretiranje zaposlenih, od strane do zuba naoružanih parapolicijskih Kurtijevih falangi je odgovor na pozive Srba, Beograda i međunarodne zajednice za mir, a ujedno i početak predizborne kampanje Kurtijevog Samoopredeljenja za vanredne parlamentarne izbore. Tokom sprovođenja ove nelegalne antisrpske nasilne akcije Kurtijeve falange bile su raspoređene na ulicama svih opština na severu i u neposrednoj blizini škola i vrtića u kojima se odvijala nastava“, dodaje se u saopštenju, prenosi Kosovo Online.

Srpska lista konstatuje da svega dan nakon posete visoke zvaničnice SAD i poziva da se sva pitanja rešavaju dijalogom, a Priština konačno uspostavi ZSO, Kurti „kao pravi tiranin i autokrata dugim cevima i nasiljem upada u čisto srpske sredine i maltretira Srbe, nezadovoljan činjenicom da pored što je ukinuo dinar, pravo na lečenje, izbore, kulturne i sportske događaje te i dan danas drži desetine časnih Srba u kazamatima, nije uspeo da uplaši Srbe i protera ih sa vekovnih ognjišta“.

Ukazuju da zabrinjava činjenica da su pripadnici Euleksa i Kfora bili nemi posmatrači današnje nelegalne i nasilne akcije na severu Kosova.

„Pozivamo međunarodne predstavnike posebno one koji se zalažu za mir na ovim prostorima da najhitnije zaustave diktatora Kurtija i zaštite mir i srpski narod na Kosovu i Metohiji“, naglašava se u saopštenju Srpske liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari