Srpska lista o hapšenju Srbina u Leposaviću: Kada će međunarodna zajednica reagovati? 1Ilustracija Foto: EPA-EFE/STRINGER

Srpska lista upitala je danas, nakon hapšenja još jednog Srbina u Leposaviću zbog navodnog napada na novinare, kada će međunarodna zajednica reagovati i stati u zaštitu srpskog naroda na severu Kosova i Metohije.

„Čemu služe stotine pripadnika Kfora na severu Kosova i Metohije i njihove izjave i reklame u kojima govore da su tu da zaštite mir i sigurnost svim građanima? Da li je mir ono što žive Srbi danas, porodice otetih, upucanih ili prebijenih Srba“, upitala je ta stranka u saopštenju.

Ta stranka je dodala da u ime srpskog naroda mesecima apeluje na mir, ali da njega „odavno nema“ za Srbe na Kosovu i Metohiji.

„Pa je prosto pitanje da li je zaista (premijer Kosova Aljbin) Kurti jači od Kfora, EU, SAD, Kvinte, UN-a ili ipak u ovom progonu svega srpskog ima nečiju podršku. Stidi se svete što ćutiš dok se Srbi stavljaju u logore iz kojih jedan po jedan Srbin biva odvođen u Kurtijeve kazamate“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari