Simić kaže poziv stigao preko Vibera: Poznat tačan broj pozvanih srpskih političara na saslušanje zbog falsifikovanja 1Foto: Vojin Radovanović

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je na konferenciji za medije u sedištu stranke da će se svi pozvani na saslušanje zbog navodnog falsifikovanja dokumenata u privremenim organima.

Simić je potvrdio da su trojica predstavnika srpskih insitutucija dobila poziv, i to uz njega – Ivan Todosijević i Ivan Zaporožac.

Zaporožac će u policijskoj stanici biti u 11 časova, a Simić u 16 časova.

Potpredsednik SL naveo je da je on poziv za saslušanje dobio preko Vibera.

Ovaj proces naziva političkim progonom srpskog naroda jer su, kaže, zatvorene institucije pružale usluge svim građanima.

Poručio je da će u policiji reći jasno da su radili u korist građana svih nacionalnosti.

„Nije ništa novo da te institucije postoje, na međunarodnom nivou i u Briselu se pregovaralo kako će one funkcionisati“, rekao je.

Zatvorene institucije, ukazao je on, pružale su legalne institucije jer, kako je kazao, pandan njima ne postoji – „ili one prižaju te usluge ili nema ko“.

„Došli smo do toga da nema ko da odredi gde će biti grobno mesto“, naveo je.

Upitan da li su nakon privremenih organa i drugih srpskih institucija na redu za zatvaranje školstvo i zdravstvo, Simić je naveo da postoje pretnje Univerzitetu i poručio da je ovo trenutak kada će međunarodna zajednica pokazati svoje pravo lice.

„Srpska lista i danas poziva na mir i uzdržanost“, poručio je Simić.

Potpredsednik SL nije želeo da konkretno odgovori podržava li najavljebu blokadu administrativnih prelaza u organizaciji nekoliko udruženja.

Odgovorio je da ne može da spekuliše šta radi svaki pojedinac ili udruženje.

Na pitanje o tome jesu zadovoljni reakcijom zvaničnog Beograda predsednik stranke Zlatan Elek odgovorio je da ne može da veruje da samo pojedini mediji izveštavaju o merama Vlada Srbije u cilju zapošljavanja lokalnog stanovništva sa KiM.

Upitan da li očekuje oštriju reakciju Beograda, poput blokade dijaloga, Elek je odgovorio je da je Srpska lista za dijalog s Prištinom i da u svakom razgovoru s međunarodnim predstavnicima ističu da nemaju ništa protiv albanskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari