Srpska lista: Vođe OVK kao logo na službenim mejlovima 1Foto: Srpska lista/FB (Arhiva)

Srpska lista saopštila je danas da su kosovske vlasti bez najave i zakonskog osnova nametnule da u potpisu službenih mejlova svih zaposlenih, pa i Srba, Bošnjaka, Goranaca i ostalih naroda, bude logo sa slikom trojice članova porodice Jašari, vođa Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

U saopštenju Srpska lista zatražila je od međunarodnih predstavnika da se „jasno odrede po ovom pitanju i pokažu da niko nema prava da diskriminiše ljude i nameće jednoumlje“, posebno u „svetlu krivičnih postupaka koji se vode pred Specijalnim sudom za zločine koji su počinjeni“ na Kosovu.

„Ovo je još jedan vid institucionalnog pritiska i klasičan primer diskriminacije srpskog i ostalih naroda koji samo rade svoj posao, a kojima se ne dozvoljava da imaju svoj stav o događajima iz prošlosti“, navela je Srpska lista u saopštenju.

Na službenim mejlovima slika vođa OVK, braće Adema i Hameza i njihovog oca Šabana Jašarija prikazana je u crveno-crnom okviru i sa ucrtanim glavama orla koji liče na albansku zastavu, dodala je Srpska lista.

Adem Jašari ubijen je u dvodnevnom sukobu sa srpskom policijom koji je počeo 5. marta 1998. u selu Prekazi kod Drenice, a ubijeno je i više od 50 članova njegove porodice, među kojima su bile i žene i deca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari